Üniversitenin resmi internet sitesinde yapılan duyuruya göre mevcut kayıtlı öğrenciler için; Güz Dönemi kayıt yenileme işlemleri 15 Eylül Pazartesi başlayıp 26 Eylül Cuma günü sona erdi. Bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri 23 Şubat 2015 Cumartesi günü başlayacak olup, 6 Mart 2015 pazar günü sona erecektir.

Bu sene AÖF’yi kazanan öğrenciler kayıtlarını 1-12 Eylül tarihlerinde yapıldı. Daha önceki öğrenciler ise ders kayıtlarını 15-26 Eylül tarihleri arasında yaptılar. Kayıtlarla ilgili tüm açıklamalar, AÖF’ye ait resmi internet sitesinde yer alıyor. Sınavlar ise; Güz Dönemi Ara Sınavı 6-7 Aralık 2014, Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 24-25 Ocak 2015, Bahar Dönemi Ara Sınavı 25-26 Nisan 2015, Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı ise 6-7 Haziran 2015 tarihlerinde yapılacak.

SINAV YAPILACAK İLÇE SAYISI 17’YE ÇIKARILDI
Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) bu zamana kadar il merkezleri ve 7 ilçede sınav yaparken, 2014-2015 öğretim yılı itibarı ile sınav yapılan ilçe sayısını 17’ye çıkardı.Daha önce; Antalya-Alanya, Balıkesir-Bandırma, Hatay-İskenderun, Edirne-Keşan, Bursa-İnegöl, Kocaeli-Gebze ve Muğla-Fethiye’de yapılan AÖF sınavları, AÖF tarafından yayınlanan 2014-2015 Öğrenci Kılavuzunda yer alan 10 yeni ilçe ile daha da genişledi.7 ilçedeki sınav merkezlerinin arasına; Kahramanmaraş-Elbistan, Ankara-Polatlı, Balıkesir-Edremit, Konya-Ereğli, Manisa-Salihli, Ağrı-Patnos, Muğla-Milas, Tekirdağ-Çorlu, Şanlıurfa-Siverek ve Van-Erciş’te eklendi.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF), yurt dışı programları kapsamında Bulgaristan’ın Filibe kentinde büro açtı.Açıköğretim Fakültesi yurt dışı programlarında, Bulgaristan’daki Türk öğrencilere hizmet vermek üzere 2013-2014 öğretim yılında öğrenci kaydına başlandı. Resmi açılışı bu yıl gerçekleştirilen yurt dışı programları kapsamında Bulgaristan da lisans eğitiminde İşletme Fakültesi İşletme Bölümü, İktisat Fakültesi İktisat Bölümü, Uluslararası İlişkiler Bölümü ve Kamu Yönetimi Bölümü, Açıköğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Sosyoloji Bölümü ile ön lisans programları kapsamında da Turizm ve Otel İşletmeciliği, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Dış Ticaret ve İlahiyat programlarına öğrenci alımı yaparak 2013-2014 öğretim yılında faaliyetlere başladı.

Büronun açılış törenine Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yücel Güney, Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, Prof. Dr. Ali Savaş Koparal, Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerim Banar, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sinan Aydın, Açıköğretim Fakültesi Fakülte Sekreteri Öğr. Gör. Tahir Şahin ve Açıköğretim Fakültesi Filibe Bürosu Sorumlusu Fahriye Murad katıldı

Açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, Anadolu Üniversitesi’nin 56 yıllık tarihi ile dünya mega üniversiteleri arasında yer alan, 2 milyonun üstünde öğrencisi olan, 30 yıldır yurt dışında eğitim hizmeti sunan bir üniversite olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Gündoğan, “Batı Avrupa, KKTC, Azerbaycan en son olarak da Balkanlarda Makedonya, Kosova şimdi de Bulgaristan’da açıköğretim büroları açıyoruz. Önümüzdeki dönemde Bosna Hersek ve Romanya’da da AÖF Bürosu açmayı planlıyoruz. Üniversiteler evrensel kurumlardır. Sadece ülke vatandaşlarına değil, dünya vatandaşlarına da eğitim hizmeti sunmak istiyoruz. Eğitim hakkı insanların talep edeceği doğal haklardan biridir. Biz sadece ülkemiz vatandaşlarına değil, dünyada Türkçe konuşan bütün insanlara ulaşmak istiyoruz. Şu anda yurt dışında 20 binin üzerinde öğrencimiz var. Bulgaristan’ın bizim için farklı bir anlamı var. Ülkelerimiz arasında dostane ilişkiler var. Bu ilişkilere üniversite olarak eğitim alanın da katkı sağlamak istiyoruz. Burada açacağımız büro ile sadece Bulgaristan’daki öğrencilere hizmet vermeyeceğiz. Bulgaristan’daki üniversitelerle de işbirliği yapmak istiyoruz. Anadolu Üniversitesi Türkiye ve dünya da herkese eğitimde fırsat eşitliği sunmak isteyen bir üniversitedir. Eğitim fırsatını mesafe ne olursa olsun, herkese ulaştırmak isteyen bir üniversiteyiz. Bulgaristan’a biraz geç geldik ama geç gelmemizi telafi edecek girişimlerimiz devam edecektir. Bu büronun açılmasında katkısı olan başta Büyükelçimiz Sayın Süleyman Gökçe ve Filibe Başkonsolumuz Sayın Şener Cebeci olmak üzere herkese teşekkür ederim” dedi.Öte yandan Filibe Bürosu açılışına giden Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan eşliğindeki heyet, açılıştan önce Sofya Büyükelçiliğine giderek Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe ile görüştü. Büyükelçilik Rezidansında yapılan görüşmede Bulgaristan’daki açıköğretim bürosunun öğrencilere ne tür hizmetler verdiği ve bunun yaygınlaştırılması için neler yapılabileceği görüşüldü.

Editör: HABER MERKEZİ