Bu trojenin geliştiricileri tarafından yapılan açıklamaya göre en iyi 10 güvenlik yazılımı bile Limbo 2 ile baş edecek kudrete sahip değil.

Diğer bir deyişle, Limbo 2 trojanini ortaya çıkaranlar, bilinen en iyi güvenlik yazılımlarının dahi bu trojani durduramayacağına dair garanti veriyor.

CHIP'in haberine göre Limbo 2'nin geliştiricileri her sürümü kişiselleştirebilme imkanına sahip ve bu Limbo 2'lerin her sürümü kendine özel ve yegane olduğundan, anti-virüs yazılımları tarafından bu spesifik trojanin yakalanmasının oldukça güç olduğu ifade ediliyor.

Phishing saldırılarıyla adından yakın gelecekte fazlasıyla söz ettirebilmesi ihtimal dahilinde olan Limbo 2, bilgisayarlardaki banka kayıtları ve hesap bilgilerine göz dikmiş durumda. Problem şu ki, bir bilgisayar kullanıcısı bilgisayarının başına geçtiğinde ve banka hesabına web sitesi aracılığıyla girdiğinde, bu kullanıcıdan hesap bilgileriyle ilgili gerektiğinden fazla bilgi isteyen Limbo 2, girilen bilgileri ise aynen trojen sahibine iletiyor.

En temel güvenlik yazılımları bile çaresiz

Müşteri ve ağ güvenliğiyle tanınan Prevx'deki Malware Araştırma Yöneticisi Jacques Erasmus, bu konuda şu sözleri ifade etti: 'Limbo 2, bugüne kadar karşılaşılan en ciddi ve tehlikeli trojan sayılabilir. Antivirüs yazılımları tarafından bu tür trojanlar tespit edilebilse de, birkaç saat içinde kendini tamamen gizleyebilme yeteneğine sahip. Daha önemlisi ise Limbo 2'nin pek çok varyasyona sahip olması. Bu kadar çeşide sahip olan bir trojanin tespit edilmesi de maalesef pek kolay bir iş değil. Bu trojan'i kim tasarladı bilemiyoruz ama Limbo 2'yi ortaya çıkaranların bu işten epey para kazandığını rahatça söyleyebilirim.'

Limbo 2'nin bilgisayarlara nasıl sızdığı henüz tam olarak tespit edilmiş değil, ancak bu trojanin büyük ihtimalle kendine yer bulabildiği web sitelerini tercih ettiği söylenebilir.
Editör: HABER MERKEZİ