Ankara Rize Dernekler Federasyonu tarafından 3-7 Mart tarihleri arasında Ankara düzenlenen Rize Günleri etkilerinde Çayeli stantı dikkatleri çekeceği benziyor. Belediye Başkanı Rıza Çakır yaptığı açıklamada “4-7 Mart tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezinde yapılacak olan Rize Tanıtım Günleri organizasyonunda Çayeli olarak en iyi şekilde hazırlık yaptıklarını söyledi.36 metrekarelik bir stantta Çayeli Kaymakamlığı, Çayeli Belediyesi, Büyükköy belediyesi ve Madenli belediyesi ortaklaşa bir düzenleme yapacağız.
Çayeli`ni en iyi şekilde ifade edebilecek fotoğraflarda yaylaları, şelaleleri, doğal güzelliklerini anlatmaya çalışacağız. Bunun yanında Çayeli`nde üretilen el sanatları ürünlerimizi imkânlar ölçüsünde orada bulunduracağız. Ayrıca standımızı ziyarete gelen misafirlerimize verilmek üzere 26 dakikalık 2 bin adet Çayeli tanıtım CD`si hazırladık. Yine hazırladığımız broşür ile Çayeli ile ilgili özet bilgiler vereceğiz. Rize bezinden üretilmiş, üzerinde Çayeli hatırası yazılacak masa örtüsü hazırladık. Yine Ziyaretçilerimize ilçemizdeki özel sektör çay fabrikalarından temin edeceğimiz çayları hediye paketi ile vereceğiz.” açıklamalarında bulundu.
Bizlerde Çayhaber olarak mini Çayeli Belgeselini ve stantda dağıtılacak olan büröşürü siz okuyucularımızla paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
4 Mart 2010 Perşembe günü Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından resmi açılışı yapılacak olan Rize günleri etkinlikler içinAnkara’da buluşan bürokratlar Başkent Öğretmen Evinde Rize havası estirdiler.
Rize Dernekler Federasyonu tarafından Ankara’da düzenlenen “Rize Günleri” dolayısıyla adeta tüm Rizeliler Ankara’ya akın etti. Ek uçak ve otobüs seferlerinin konduğu Ankara’da buluşan Rizeliler adeta yeri göğü inletti. Ankara Başkent Öğretmenevinde buluşan Rizelilere tulum ve kemençe eşliğinde gece saat 23:30’dan geç saatlere kadar horon oynadı. Ankaralıların yakın ilgisi ile karşılaşan Rizeliler, Başkent’te damga vurdu.
Oynanan horona Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürü Fahrettin Kaya, Rize Belediyesi Meclis Üyeleri ile Rize’den gelen halk oyunları ekipleri eşlik etti.
Yorumlar (Yorum Yaz)
Haberlere yazılan yorumlar, yorumu yazan kişilerin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Okuyucu yorumlarından dolayı ÇAYHABER sorumlu tutulamaz.
Başlık : bizumki yolda hemşerum buni ankaralilar içun ettiler.bizum gibi konişsa oni kim anliyacak.biz buraya yabancilari çağiriyiruk.bilduğum kadariyla bizum içunda başka hazirlayacaklar.o zaman oni beğenursun.
Yazan : çayelinden Tarih - Saat : 2010-03-05 - 13:29:37
Başlık : ancak bukadar bır tanıtım vıdeosunda ancak bu kadar tanıtım konuşması dermansuz anlatılır ..hıç bır şekılde insanı etkıleyen ceken bır cazibesi yok bu kadın tanıtım konuşmasını sankı zorla anlattırıyorlarmış gıbı...dermansuz...cansız bır anlatım...
Yazan : çayelili Tarih - Saat : 2010-03-04 - 09:38:12