Ankara Çayelililer Derneği'nden Koronavirüs ile ilgili yapılan yazılı açıklamada il dışından memleketimize gelecek olan hemşehrilerimizin gelişlerini sürgün başlangıcı olan Mayıs ayına kadar ertelemeleri konusunda ricada bulundu.

Ankara Çayelililer Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Celal Arıcı, Koronavirüs ile ilgili yapılan yazılı açıklama yaptı.

Ülke olarak zor bir süreçten geçtiğimiz ve millet olarak hep birlikte fedakârlık yapmamızı gerektirecek bir dönemi yaşıyoruz diyen Başkan Arıcı, 'Çin’de başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan ve küresel bir salgın haline gelen Koronavirüse karşı devletimiz almış olduğu erken tedbirler sayesinde salgının ülkemize girişini oldukça geciktirmiştir. Çağımızın gereklilikleri ile tüm dünyaya açık ve etkileşimli bir ülke olmamız neticesinde bütün dünya ülkelerini etkisi altına almış olan salgın geç de olsa ülkemize ulaşmış ve vaka sayısı ile ölüm sayısı her gün artarak ilerlemeye başlamıştır' dedi.

Arıcı, 'Vaka ve ölüm sayılarının her geçen gün arttığı ve devletimizin de bu salgına olağanüstü bir çaba ile önlem aldığı şu günlerde biz vatandaşlara da önemli sorumluluklar düşmektedir. Öncelikle özelden başlayarak salgına karşı önlemler almak sonrasında ise ülkemiz genelinde bu tehlikeye karşı gereken mücadeleyi vermek büyük bir önem taşımaktadır. Salgının ülkemizin tamamına yayıldığının açıklanmasının ardından bölgemizin de tehlike ile karşı karşıya olduğunu görmemiz gerekmektedir. Salgının bölgemizde yayılmaması için devletimizin aldığı önlemlerin yanında bizlerin de bölgemize özgü önlemleri de almamız gerekmektedir' dedi.

Kitlesel yer değiştirmeler salgının yayılmasına sebep olur
Arıcı, 'Bu kapsamda özellikle devletimizin kamu kurum ve kuruluşlarının öncülüğünde ilimizde ve ilçemizde gerçekleştirilen görüş alışverişleri neticesinde ortak bir fikir oluşmuş ve bu fikrin siz değerli hemşehrilerimiz ile paylaşılması gerekliliği doğmuştur. Bölgemizin en önemli geçim kaynaklarından birisi olan çay sektörü için yeni bir başlangıcın habercisi olan bahar aylarının gelişi ile değerli hemşehrilerimizin bulundukları şehirlerden ayrılarak memleketlerine gelmekte olduklarını görmekteyiz. Büyük bir hassasiyet gerektiren bu dönemde kişisel ve kitlesel yer değiştirmelerin salgının yayılmasına sebep olacağı aşikardır. Üretici hemşehrilerimizin bölgemize geliş tarihlerini ertelemeleri ve bu sürecin birinci sürgün sonuna ötelenmesinin Covid-19 Virüsünün yayılımını bölgemizde en aza indireceği, kendilerini yolculuktan kaynaklı riskten de koruyacağı yetkililer tarafından önemle hatırlatılmaktadır'

Memlekete gidişler mayıs ayına kadar ertelemeli
Başkan Arıcı, 'Konu ile ilgili ziraat mühendisleri tarafından da yapılan açıklamalarda gübreleme işlemlerinin geç yapılmasının çay kalitesinde hiçbir verim kaybına sebep olmayacağı ve bitkinin kış boyunca dinlenerek gerekli enzimleri toplayabileceği belirtilmiş, hatta gübreleme işleminin ikinci sürgün başlarında verilmesinin daha faydalı olacağı hatırlatılmıştır. Bütün dünya ile birlikte zor bir süreçten geçen ülkemizde bu hastalığın yayılmasının engellenmesi amacıyla vatandaşlar olarak bizler elimizden gelen fedakarlığı yaparken il dışından memleketimize gelecek olan hemşehrilerimizin de Koronavirüs önlemleri kapsamında memleketimize gelişlerini sürgün başlangıcı olan mayıs ayına kadar ertelemeleri rica olunur' şeklince açıklamada bulundu.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ