TBMM Anayasa Komisyonunda görüşülen, başörtüsünün yüksek öğretimde serbest bırakılmasını içeren Anayasa değişikliği teklifi kabul edildi.

Komisyon, AK Parti ve MHP'li milletvekillerince verilen Anayasa değişikliği teklifi üzerindeki görüşmelerini 11 saatte tamamladı.

Komisyon, teklifi 4 ret oyuna karşılık 17 oyla kabul etti.

Teklifle, Anayasa'nın, ''Kanun önünde eşitlik'' başlıklı 10. maddesinin son fıkrasına, ''... ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında'' ibaresi ekleniyor. Bu değişiklikle madde, ''Devlet organları ve idari makamları, bütün işlemlerinde ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır'' haline geliyor.

Anayasanın ''Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi'' başlıklı 42. maddesine ise ''Kanunda açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yüksek öğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez. Bu hakkın kullanımının sınırları kanunla belirlenir'' şeklinde yeni bir fıkra ekleniyor.

Teklif, önümüzdeki hafta TBMM Genel Kurulunda ele alınacak. Teklifin görüşmeleri ve ilk tur oylaması 6 Şubat Çarşamba, ikinci tur oylaması ise 9 Şubat Cumartesi günü yapılacak.

Haberler.com 

Editör: HABER MERKEZİ