Dilek ASLAN

Rize Sağlık Müdürlüğü kapsamında yürütülen ve Sağlık Bakanlığı tarafından Anne sütünün önemi ve emzirmeye teşvik amaçlı proje Kapsamında İstenilen çalışmalar ve uyulması gereken kriterlerini yerine getirerek.

2005 yılında Bebek Dostu İl Unvanı alınmıştır. Sağlık Bakanlığı daha kapsamlı ve sosyal çalışmaların da olduğu yeni Altın Bebek Dostu İl projesini başlattı. Bu unvanı almak için, yoğun bir çalışma neticesinde istenilen Proje Kriterlerini tamamlayarak müracaatını yapan Türkiye genelinde 7 ilden biri de Rize olmuştur. Çalışmalar başarılı bulunarak 30 NİSAN 2008 tarihinde “Altın Bebek Dostu İl” Unvanını verilen Rize ilinde proje kapsamında maddi ve manevi destek olan firma ve şirketlere Sağlık Müdürümüz Dr. Hakan Diren tarafından teşekkür plaketi verildi. 

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Rize  İli müdürü  Hakan Diren “Bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmesi, 6.aydan sonra ek gıdalarla birlikte 2 yaşına kadar anne sütü ile beslenmeye devam edilmesi amacıyla başlatılan proje sayesinde ülke genelinde bebek ölümlerinde ve anne ölümlerinde düşüş yaşandığını ifade ederek, “ Bu amaçla il genelinde bir takım çalışmalar yaptık.Bu çalışmalarda İmece Market poşetlerde, Kaçkar Petrol temizlik bezlerinde, Kiler Market bilbord reklamlarında anne sütünün önemini belirten sloganlarla, YKM market afiş ve broşürlerle, Ritur bilet reklamı ile, Yeşil Sahil Seyahat, Ses Seyahat Ve Sahil Yıldızı Seyahat firmaları yolculukta annelerimize bilgi kaynağı olacak emzirme talimatı kartları ile, Güneyce Çay picassonun ünlü emziren anne resmini duvar saati şeklinde yaptırarak, Sayın Mehmet HOŞGÖR arazisinde Bebek Dostu İl Rize’ye hoş geldiniz tabelası ile projemize destek verdiler.

“Altın Bebek Dostu İl” Unvanını  almak için çalışmalarımızda maddi manevi desteklerini esirgemeyen Rizeli İş adamlarımıza teşekkür ediyoruz.

Editör: HABER MERKEZİ