Çaykur Rizespor takım kaptanı Altan Aksoy, teknik direktör Samet Aybaba'nın Futbol Federasyonuna verdiği savunmada, kendisi hakkında futbolu bıraktığı yönünde ifadeler kullanmasına sert tepki gösterdi. Kaptan Aksoy, Aybaba'nın böyle bir ifade kullanmasına anlam veremediğini belirterek, 'Ben Aybaba istemediği için gittim. İç dünyasına beni karıştırmasın' dedi.

Turkcell Süper ligin ikinci haftasında görevinden istifa eden Samet Aybaba hakkında Çaykur Rizespor kulübü, aldığı 400 Bin YTL'yi geri ödemediği gerekçesiyle dava açmıştı. Dava kapsamında Futbol Federasyonuna savunma veren teknik direktör Samet Aybaba gerekçe olarak, futbolu bıraktığı iddia edilen Altan'ın, yönetim tarafından yeniden takıma alınmasının kendisinin takım üzerindeki otoritesini sıfıra indirdiği şeklinde ifadeler kullanmıştı. Bu ifadelere sert tepki gösteren Altan, Aybaba'ya cevap verdi.

Süper ligin başlamasına birkaç gün kala Çaykur Rizespor'dan ayrılan ancak, eski teknik direktör Samet Aybaba'nın ayrılmasından sonra başkan Kadir Çakır'ın isteği ile yeniden geri dönen Altan Aksoy, 'Çok şey söylenip konuşuldu. Samet Aybaba'nın benim futbolu bıraktıktan sonra kendisinin onayı olmadan tekrar geri döndürülmesi ve kendisinin buna onay vermediğini savunmasında belirtmiş. Ben Samet hocanın ayrılmasından sonra geri döndüm. Hatta hocanın isteği doğrultusunda belli şeyler yapıldı ve ben gönderildim. Benimle ilgili tasarruflar da o yönde olmuştur. Kendi hesaplarını yaptığında bizi o hesapların içine dahil etmemiştir. Ben bundan dolayı bir rahatsızlık duymadım. Bana bildirilince gereğini yaptım' dedi.

Ayrıldıktan sonra başka bir takıma transfer olmayı düşündüğünü ifade eden Altan, 'Yaşadığım olaylardan sonra tekrar Rizespor'a dönmek gibi bir düşüncem yoktu. Başkanımız Kadir Çakır'ın benimle görüşüp dönmemi istemesinden dolayı Rizespor'a döndüm. Samet hocanın yönetimle yaşadığı polemik beni çok ilgilendirmiyor. Ondan öncesinde benimle ilgili almış olduğu karar da beni ilgilendirmiyordu. Hocanın kendi düşüncesiydi. Bir oyuncuyu ister yada istemez. Sonuçta kurumlar kalıcı bizler geçiciyiz. Hiçbir yeri sahiplenmeyiz. Ben kişisel olarak bugüne kadar hiçbir yeri sahiplenmedim. Saha çizgileri içerisinde formayı sahiplendim' diye konuştu.

Saha dışında herhangi bir yerin sahibi gibi hiç davranmadığını ifade eden Altan, 'Bundan sonrada davranmaya niyetim yok. Allah herkesin yolunu açık etsin. Ben bundan sonra önümüzdeki süreçte Çaykur Rizespor'a ne kadar faydalı olabilirim onun hesapları içindeyim. Altan'a yakışan futbolu sergilemeye çalışıyorum. Samet hoca, kulüple olan sorunun da vermiş olduğu savunmada benim futbolu bıraktıktan sonra geri döndüğümü beyan etmesi hoş değil. Benim dönüşüm hocanın gitmesinden sonra oldu. Devam etseydi ben Rizespor'da olmayacaktım. Benim adımı savunmasına karıştırmasına anlam veremedim. Kendi iç dünyasına beni karıştırmasın' dedi.

Sezona beklenmedik bir başlangıç yaptıklarını vurgulayan Altan, 'İlk 3 haftada kayıp olarak görünecek tek maç Gençlerbirliği'ydi. Galatasaray ve Trabzonspor maçlarındaki skorlar üzücü oldu. Bu kadar farklı skorlar beklemiyorduk. İstanbul Belediye galibiyeti ise bir moral oldu. Şimdi sıra bunun devamını getirmekte. Rizespor'da oldukça hareketli ve çalkantılı dönemler yaşandı. Başkan değişti. Takımda büyük değişiklikler oldu. Gidenlerin yerine yenileri geldi ve bununla da bir adaptasyon süreci yaşanmaya başlandı. Bu durumda hala devam ediyor. Sıkıntılı dönemi en az kayıplarla geçip istenilen puanları almaya başlayacağız.Önümüzde Fenerbahçe maçı var. Biz büyük maçlara daha iyi konsantre oluyoruz. İyi mücadele ile İstanbul'dan iyi sonuçla ayrılacağımızı düşünüyorum' dedi.

Editör: HABER MERKEZİ