Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a şarkı sözü ile gönderme yaptı. Coşkun, hangi şarkı sözüyle veda edersiniz sorusu üzerine, “Benim bir güftem bestelenmiş. Sanırım o şarkı gündemde. Şarkının adı ‘Benim Dünyamda Yerin Yok Artık’. Ama sözlerini hatırlayamıyorum” dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun bugün basın toplantısı yaparak Bakanlık görevine veda etti.

Toplantıya Adalet Eski Bakanı Cemil Çiçek de katılırken sorularını yanıtlayan Coşkun, kimseye kırgın olmadığını belirterek, devlete kırgınlık olmayacağını kaydetti.

Hizmeti onurla yaptığını ifade eden Coşkun, “Siyaset millete hizmet etmenin şerefli bir yolu. Eğer bu şerefe nail olabilmişsek çocuklarımıza bırakacağımız bir mirastır. Başbakanla da aramızda kırgınlıkla ayrılma yok ama son zamanlarda istediğim ölçüde bazı yasaları çıkarmada muvaffak olamadım. Dolayısıyla bir yerde artık siyasete ara vermem gerektiğini, biraz hem iç hem iş dünyama dönmeyi arzu ettim” diye konuştu.

Başta Başbakan olmak üzere parti arkadaşlarından ayrılmak için izin istediğini dile getiren Coşkun, siyasete katılmamayı kendi arzusu ile istediğinin vurguladı.

CUMHURBAŞKANI İÇİN BİR KİŞİNİN EMPOZE EDİLMESİ DOĞRU DEĞİL

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Başbakanın en son konuştuğu Bakan olduğu hatırlatılması üzerine Coşkun, o güne kadar Bakanlar Kurulu’nda ve onun dışında da Cumhurbaşkanlığı konusunda herhangi bir değerlendirme yapılmadığına dikkat çekti. O gece Başbakanın Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı olması yönündeki fikirlerin alındığını söyleyen Coşkun, “Ben Abdullah bey için söylemiyorum ama bir kişinin Başbakan tarafından empoze edilmesini o günde sakıncalı görmüştüm. Uzlaşma olacaksa bunun yöntemi bir kişiyi empoze ederek olmaz. Nitekim muhalefet partilerin tepkileri burada düğümleniyor” dedi.

Cumhurbaşkanlığı meselesinin uzlaşma sağlayacak yeni bir yöntemle çözülmesi gerektiğine dikkat çeken Coşkun, sorunun Abdullah Gül’de düğümlendiğini belirtti.

'YUVAYA DÖNÜYORUM'

“8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal Cumhurbaşkanlığı meselesini nasıl çözerdi” sorusu üzerine Coşkun, “Rahmetli Turgut Özal ya kendisi otururdu ya da sorunsuz olarak bu işi çözerdi” dedi.

Devlet Bakanı Abdüllatif Şener gibi üniversite de hoca olacak mısınız sorusuna Coşkun şu yanıtı verdi: “Ders verme konusu henüz gündem de değil. Zaten TOBB Üniversitesi Mütevelli heyetindeyim. Arkadaşlar teklif ettiler ama girişimcilikle ilgili bir bölüm kuruyoruz. Belki o zaman düşünürüm. İş dünyasından kopmuş değilim. Yuvaya dönüyorum.”

“Bir gazetecinin hangi şarkı sözüyle veda edersiniz” sorusu üzerine Coşkun, “Benim bir güftem bestelenmiş. Sanırım o şarkı gündemde. ‘Benim Dünyamda Yerin Yok Artık’. Şarkının adı. Ama sözlerini hatırlayamıyorum” diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ