Galatasaray’la özdeşleşen isimler vardır… Metin Oktay gibi, Hakan Şükür gibi, Fatih Terim gibi… Sarı kırmızılı camianın son 15 senesine baktığımız zaman Galatasaray’la bütünleşen isimler arasına girmeyi başaranlardan bir tanesi de Abdurrahim Albayrak’tır.

Gerek yöneticilik yaptığı gerekse yönetimin dışında olduğu dönemlerde hep aranan isim olmuştur Abdurrahim Albayrak. Sarı-kırmızılı takımın maçlarında yerinde duramayan, aşırı heyecanlanan, heyecanını gerek hareketleriyle, gerekse konuşmalarıyla dile getiren Albayrak, renkli kişiliğiyle de taraflı tarafsız futbol severlerin beğenisini kazanmıştır.

Albayrak'ın akıllarda yer eden ilginç görüntüleri vardır. Bunlardan bir tanesi de Galatasaray'ın Bordeaux ile oynadığı UEFA Kupası maçıdır. Son dakikalarda Sabri'nin attığı golle kazanan Galatasaray'la beraber Abdurrahim Albayrak da sevinçten ofisinde adeta kendisini yerden yere atmıştır.

Abdurrahim Albayrak HTSPOR.COM’da ‘5 Soru 5 Cevap’ın konuğu oldu. Devre arasında yapılan transferlere eleştiri getiren Albayrak, takımda santrafor sıkıntısı olduğuna dikkat çekti ve Nonda’nın gönderilmesinin hatalı olduğunu, yerine Leo Franco’nun gönderilmesi gerektiğini savundu. Rijkaard’ın arzuladığı ağırlığını Türkiye’nin hala hissetmediğini vurgulayan Albayrak, Adnan Polat’ı başarılı bulup bulmadığı şeklindeki sorumuza, politik bir cevap verdi ve “Ben zaman zaman biraz politik konuşurum” dedi.

'BU TRANSFERLER FAYDA GETİRMEZ'
-Galatasaray’da devre arasında yapılan transferler hayli ses getirdi. Ancak ses getiren transferler yapmak, iyi takım olmak anlamına geliyor mu?
Devre arasında gelen futbolcuların tamamen Türkiye’ye idman yapmaya geldiklerini, milli takımlarına hazırlanmak için geldiklerini ve kendilerini Türkiye’de futbola veremediklerini, sakatlıktan korktuklarını ve akıllarının hep milli talkımlarında olduklarını düşünüyorum. Onun için bu transferlerin Galatasaray’a fayda getireceğine inanmıyorum.

'FORVET SIKINTISI VAR'
-Galatasaray’da şekillenen bu kadrodan sonra şampiyonlukla ilgili düşünceniz nedir?
Şampiyonluğun en büyük adayının açık ara Galatasaray olacağına inanıyorum. Galatasaray’ın kadrosu her ne olursa olsun, teknik heyetiyle beraber bu işin üstesinden gelebilecek bir yapıya sahiptir diye düşünüyorum. Ama takımda kesinlikle bir forvet sıkıntısı vardır.

'FRANCO’YU GÖNDERİRDİM'
Nonda’nın gitmesi kesinlikle yanlıştır. Şahsen ben kaleci Leo Franco’yu gönderirdim. Franco’nun Galatasaray’a çok fazla bir şey kattığına inanmıyorum. Franco’yla 3 senelik bir mukavele yapılmış ve bunun Galatasaray’a ayrı bir yük getireceğini düşünüyorum. Onun için yönetim 3 yıllık maliyetini göz önünde bulundurarak Nonda’nın sezon sonuna kadar olan mukavelesini feshetmesi, mali açıdan iyi olarak değerlendirilebilir ancak santrafor açısından sıkıntıya sokmuştur. Şimdi Nonda gönderildi. Geçen sene gol sıkıntısı çekiyorduk, stoperi santrafor oynattık. Maalesef bu sene santrafor sıkıntısı çeken Galatasaray Servet’i stoperden aldı santrafor oynattı. Demek ki Galatasaray’ın şu anda santrafora ihtiyacı vardır.

'GALATASARAY’I TANIMAK ÇOK ZOR'
-Bu doğrular ve yanlışlar içerisinde Rijkaard’ı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Benim beklediğim benim arzuladığım futbol ağırlığını Türkiye hala hissedemedi. Zaman zaman takım iyi top oynuyor ama son maçlarda hakikaten Galatasaray’ı tanımak çok zor. Antalya maçında iyi oynamamıza, 3 gol atmamıza rağmen maalesef kupadan elendik. Bu da çok acı.

'ZAMAN ZAMAN POLİTİK KONUŞURUM'
-Galatasaray’da şimdi kongre rüzgarları esmeye başladı. Son genel kurulda yönetime giremeyince epey üzülmüştünüz. Bu sefer yönetimde olacağım diyor musunuz? Bu arzuyu hala taşıyor musunuz?
Daha çok var kongreye. Onu şimdi konuşmayalım. Ben Galatasaray’ı çok seviyorum. Galatasaray’a ölünceye kadar her kademesinde hizmet etmeye hazır olduğumu her zaman söylüyorum.

-Adnan Polat’ı başarılı buluyor musunuz?
Galatasaray başkanları her zaman başarılıdır.

-Çok politik bir cevap oldu.
Ben zaman zaman biraz politik konuşurum.
Editör: HABER MERKEZİ