AK Parti'nin partililer için hazırladığı 2009 ajandası, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i çıldırtacak. AK Parit milletvekillerine, teşkilatlara ve belediye başkanlarına dağıtılan ajandalarda Melih Gökçek'in ismi 'İ. Melih Gökçek' şeklinde yazıldı.



ÇÖLAŞAN'A YASAKLATMIŞTI
Hürriyet gazetesinden kovulan Emin Çölaşan, Gökçek'in ismini İ. Melih Gökçek şeklinde yazdığı için, Gökçek tarafından mahkemeye verilmişti. Çölaşan savunmasında 'neden İ. Melih' dediğini şöyle açıklamıştı; 'İ, Melih Gökçek'in ilk ismi olan 'İbrahim' isminin kısaltılmış halidir. Çölaşan bu savunmayla mahkemeyi kazanmıştı.
Melih Gökçek davayı yargıtaya taşıyarak kararın düzeltilmesini istemişti. Yargıtay da kararı bozarak, 'İ. Melih' şeklinde yazmanın kasıtlı olduğunu ve hakaret amacı taşıdığını belirterek bu şekilde yazılmasını yasaklamıştı.

KENDİ PARTİSİ BU HATAYI NASIL YAPTI?
Melih Gökçek'i çok kızdıran bu yazılış biçiminin kendi partisinin bastırdığı ajandalarda da aynı şekilde yer alması Gökçek'i çıldırtacak. Ankara kulislerinde şimdiden bu olay nedeniyle Melih Gökçek ve AK Parti arasında bir gerilim yaşanabileceği konuşulmaya başlandı bile.

ENSONHABER.com/ÖZEL HABER

Editör: HABER MERKEZİ