Ak Parti İstanbul il Başkanlığı'na Rize Çayelili hemşehrimiz Selim Temurci getiriliyor. 8 Şubat'ta Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak olan İstanbul il kongresi, aynı zamanda bir devir teslim törenine sahne olacak. Belirtilen habere göre atama bu gün gerçekleşti. 

Aziz Babuşçu bu kongrede koltuğunu genç bir isme, Selim Temurci'ye teslim edecek.

Selim Temurci, halen yerel yönetimlerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

1970 doğumlu. Rizeli. Çayeli İmam Hatip Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi mezunu. Özel sektörde başarılı işler yapmış  bir profesyonel.

Ak Parti, yeni dönemde İstanbul'u Temurci ile ileriye taşımak istiyor.

Aziz Babuşçu ise  haziran seçimlerinde milletvekili olacak ve Ankara'da Meclis'te siyasete devam edecek.

Selim Temurci ile 53Rize Dergisi için yaptığımız röportajı yayınlıyoruz....

*Selim Temurci kimdir? Önce sizi tanıyabilir miyiz?

1970 Çayeli doğumluyum. İlkokulu bitirdikten sonra bir süre Kur'ân kursu tahsilimiz oldu. Ondan sonra Çayeli İmam Hatip Lisesine başladık. 1991 yılında, mezuniyet sonrası İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesine geldim. Çayeli'ni 20 yaşında terk ettik. Ama Çayeli'nde sadece okuyan bir öğrenci değil, sivil toplum kuruluşlarının içinde de yer aldık, bu çalışmalarımız Rize'de devam etti. Hatta üniversite yıllarımızda da bu faaliyetleri sürdürdük.

Çayeli’nde çok güzel dostluklarımız oldu. Gerçekten Rize'ye ve Çayeli'ne her gittiğimizde yaşadığımız her şeyin çok değerli olduğunu bize hatırlatan anılarımız var. Çayeli'nin herhangi bir köyünden olup, orada yaşamış birinin, Çayeli sözünü duyup da heyecanlanmaması imkânsız. Biz her ne kadar 1991 yılından beri İstanbul'daysak da, anne babamız, ailemizin bir kısmı ve işi orda. Dolayısıyla her sene çoluk çocuk, kendi köyümüzü, kendi yöremizi, akrabalarımızı ziyaret ederiz. Özellikle çocuklarımızın gelenek ve göreneklerimizi bilerek yetişmesinde bu ziyaretlerin faydasını görüyoruz.

Hayat bir süreç, bizler bazı şeyleri büyüklerimizden devralıyoruz, bir sonraki nesre aktarırken, bunun planlanmasını çok iyi yapmak gerekir. 1991’de Boğaziçi Üniversitesine geldiğimizde, tabi biz imam hatip mezunuyuz, o zaman bir engel yoktu. Ben Boğaziçi Üniversitesini bilinçli olarak tercih ettim. Biraz hızlı başladık, üniversiteyi bir dönem önce bitirdim. Üniversite döneminde Sultanahmet’te tercümanlıkla başlayan, dış ticaret firmalarında par-time çalışmaya başladım. Ve üniversite hayatı boyunca sürekli çalışan biri oldum. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ