Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Gül'ün sözleri için 'aklı esir alan hırsı gözler önüne seren açıklamalar' deyince Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz sert tepki gösterdi.

Kapusuz, Twitter'dan yazdığı mesajlarda, isim vermeden Tayyar'ı işaret etti, 'AK Parti'de şu an milletvekilliği yapmak böyle hadsiz ve nezaketsiz açıklamalar yapma cüretini kimse vermez' ifadesini kullandı.

Salih Kapusuz'un Twitter üzerinden 16 mesajla yaptığı açıklamalar şöyle;
1) Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün “Görevim bitince kurucusu olduğum partime geri döneceğim” açıklamasından birileri rahatsız olmuş.
2) Doğrusu bu kesimlerin niye rahatsız olduğunu anlamış değilim.
3)Bu partinin kurucusu olan, AK Parti Hükümetinin Başbakanlığını, Bakanlığını yapmış ve Cumhurbaşkanı olarak hizmet etmiş Abdullah Gül’ün AK Parti’ye dönmesinden daha doğal ne olabilir?
4) Ne yani birileri Sayın Abdullah Gül’ün CHP yada MHP’de siyaset yapacağını mı zannediyordu! Kişisel olarak ben, Sayın Gül’ün bu açıklamalarını gayet yerinde buluyorum.
5)Sayın Gül’ün bu beyanatları birtakım çevrelerin “AK Parti bölünüyor” spekülasyonlarına karşı güzel bir cevap olmuştur.
6) Bu süreçte parti dışından fitne üretmeye çalışan bazı kesimlere karşı uyanık olmalıyız.
7) Özellikle AK Parti içerisindeki dava arkadaşlarımızın partiye zarar verecek açıklamalardan uzak durması gerekiyor.
8)AK Parti hareketinin ortaya çıkmasında ciddi emek sarf etmiş Abdullah Gül’ün AK Parti’ye döneceğini açıklamasını “Sorumsuzluk” olarak nitelendirenlerin art niyetli olduğunu düşünüyorum.
9)Bu partinin kuruluşunda büyük emekleri geçmiş ve her türlü siyasi riski alarak bu davaya hizmet etmiş Sayın Abdullah Gül’ü hedef alan bu gibi açıklamaları fevkalade yanlış buluyorum.
10)Sayın Gül’e “sorumsuz açıklamalar yapıyor” suçlamasını yöneltenleri bu hareketin sembol isimlerine karşı siyasi nezakete davet ediyorum.
11) Ak Parti'de şu an milletvekilliği yapmak böyle hadsiz ve nezaketsiz açıklamalar yapma cüretini kimseye vermez
12)Sayın Abdullah Gül’ün bu hareket için hiçbir zaman “Bölen” olmayacağından bilakis “Birleştiren” olacağından hiç şüphem yoktur.
13)AK Parti hareketinin misyonunu özümseyen herkes bu davada makam, koltuk ve kişisel hırsın söz konusu olmayacağını bilir.
14)Gücünü halktan alan AK Parti,bundan sonra da halkın çizeceği istikamete göre hareket etmeli ve halkta karşılığı olan bir karar vermelidir
15)Dolayısıyla bugüne kadar sürekli istişare mekanizmasını çalıştıran AK Parti bu süreçte de aynı yolu takip etmektedir.
16) Neticede Partimiz ve milletimiz için en doğru karar verileceğinden kimsenin şüphesi olmasın.

TAYYAR'DAN JET YANIT

Şamil Tayyar ise Twitter üzerinde Kapusuz'un bu açıklamasına aynı sertlikte karşılık verdi. Tayyar, Kapusuz'a 'Gezi/17 Aralık darbe girişiminde başbakanı yalnız bırakanlar ve kirli ittifakın değirmenine su taşıyanlar had bildiremez, hadleri bildirilir. Liderine sahip çıkmayan, statüsü ne olursa olsun AK parti adına ahkam kesemez. Partileri şahıslar kurar sonra milletin malı olur. Partiler hiç kimsenin babasının çiftliği ve koltuk kaldıracı değildir' cevabını verdi.

 

İŞTE ŞAMİL TAYYAR'IN TWEETLERİ

Editör: HABER MERKEZİ