Ak Parti 5. Bölge yerel yönetimler şura toplantısı Rize’nin ev sahipliğinde Trabzon, Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Giresun ve Ordu illerinin Milletvekilleri, İl ve İlçe Belediye Başkanları, Belde Belediye Başkanları, İl Başkanları, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kollarının katılımı ile İsmail Kahraman Kültür Merkezinde yapıldı.

 


 

 

 


Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, İstanbul Milletvekili Feyzullah kıyıklık, 5.Bölge Koordinatörü Nevşehir Milletvekili Mahmut Dede, Rize Milletvekilleri ile 30’u aşkın bölge milletvekili katıldı.


 

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, yerel seçimlerde 21 belediyenin tamamını almayı hedeflediklerini belirterek toplantının Rize’de düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

 


 

Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise yaptığı konuşmada yaklaşan yerel yönetimler seçimleri öncesi belediyelere merkezi hükümetin daha fazla imkân tanıması gerektiğini vurguladı.

Toplantıda konuşan Ak Parti Genel başkan yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Ak Partinin yerel yöneticileri olarak insanı bir bütün olarak ele aldıklarını belirterek insanların değerlerini bilip saydıklarını söyledi. Tanrıverdi, “Önümüzdeki yerel seçimlere 428 gün kaldı. Bu süreci çok iyi değerlendirerek yöneterek ve kullanarak zamanlamalıyız ve 2009 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde bugünkünden daha ileri bir başarı yakalamalıyız. Şöyle bir geriye gittiğimiz zaman 2002 seçimlerinde aldığımız oyu, 22 Temmuz seçimlerinde aldığımız oyu dikkate aldığımız da 2009 seçimlerinde daha ilerisinde bir oy almalıyız. Halkımız yaptıklarımızı değerlendirip seçim sandıklarında bunun karşılığını veriyor. Halkımız bize 22 Temmuz seçimlerinde yüzde 47 oy vermişse inanıyoruz ki bu çalışmalarımızın karşılığında Mart 20009 seçimlerinde yüzde 60 oy bekliyoruz. İnşallah bu oyu birlikte gerçekleştireceğiz. Yüzde 60 oy demek Türkiye ‘de bir bütün olarak nasıl genel yönetimde Ak Parti Türkiye’nin parti ise yerel yönetimlerde de Ak Parti Türkiye’nin partisi olacaktır. Ak Belediyecilik anlayışı ile hizmet vermeye devam edecektir” dedi.

Ak Parti Genel başkan yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Türban konusuna da değinerek değişik zaman ve düşüncelerle özgürlüklerin kısıtlandığını söyledi. Tanrı verdi “Oysaki demokratik bir toplumda hak ve özgürlüklerin kısıtlandığını görüyoruz. Oysa demokratik toplumlarda hak ve özgürlüklerin kısıtlanması mümkün değildir. Hak ve özgürlüklerin kıtlanmasına karşı olan Türkiye’de demokrasinin yerleşmesi kökleşmesi ve genişlemesinden yana olan bir parti iş başındadır. Bu parti iktidarı hak ve özgürlüklerin önündeki engelleri kaldıracaktır. Ekonomik ve sosyal yönden insanımızı mutlu hale getiriyorsak temel hak ve özgürlüklerinin önündeki engelleri çözmekte bizim görevimizdir. Bu konuda toplumumuzda çok büyük bir rahatsızlık yoktu. Siyasal alanda üst düzeyde tartışmalar söz konusuydu. Şimdi toplumlumuzun bu beklentilerini siyasal alanda bir mutabakatla inşallah önümüzdeki hafta verilecek anayasa değişikliği önergesi ile çözülmüş olacaktır. Hak ve özgürlüklerin önünde engel olmak doğru değildir Böyle bir sorunun ortadan kaldırılıyor olması bir birey olarak beni mutlu ediyor” dedi.

 

 
 



 
Kaynak: Ajans53 
Editör: HABER MERKEZİ