Rize ili Çayeli İlçesi’nde yer alan Ağaran Şelalesi’nin yol betonlanması tamamlandı. Yolun tamamlanan kısmının 15 gün içerisinde hizmete açılacağı bildirildi.

Rize İline 30 kilometre, Çayeli İlçesine ise 12 kilometre mesafe uzaklıkta yer alan Ağaran Şelalesi son zamanlarda yerli ve yabancı turistlerin ve bölge halkının uğrak yeri haline geldi. ‘Saklı Cennet’ olarak ülke gündeminde de yer alan Ağaran Şelalesinde her geçen gün yapılan yatırımlar ile bölge güzelleşmeye devam ediyor. Bölgeye giden yolun 2 kilometrelik bölümü stabilize ve bozuk oluşundan dolayı ziyaret edenlerin talepleri doğrultusunda ihtiyaç duyulan yerin betonlanması yapıldı.

YOL BETONLANMASI TAMAMLANDI

Bir yıl önce Ağaran Şelalesine ziyarete gelen Rize Valisi Ersin Yazıcı ile o zamanki Rize İl Genel Meclis Başkanı Muhammed Avcı’ya şelale bölgesindeki yapılması gerekenler ve eksiklikler hakkında bilgiler verilmişti. Rize Valisi Ersin Yazıcı yolun betonlanması öncelik olduğunu belirterek başlanılmasını talimat vermişti. KÖYDES ve Kaçkar Turizm Birliği’nin destekleriyle yapılan çalışma ile 2 kilometrelik stabilize ve bozuk yol betonlanması tamamlandı. Tamamlanan yolun yaklaşık 15 gün içerisinde hizmete açılacağı belirtildi.

İl Genel Meclis Üyesi Cafer Kuru konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamada, “ Valimiz Ersin Yazıcı bey ve o zamanki İl Genel Meclis Başkanı ve şimdiki Ak Parti Rize İl Başkanımız Muhammed Avcı beyin bir yıl önce şelalemize yaptığı ziyaret esnasında talimatları doğrultusunda Çayeli İlçe Kaymakamımız Turgay Ünsal, İlçe İl Genel Meclis Üyeleri ve yerel yöneticilere siz yol betonuna başlayın, bizlerde İl Özel İdarenin bağlı olduğu Kaçkar Turizm Birliğinden turizm bölgesi olan bu bölgeye yardımcı olacaklarını beyan etmişlerdi. İlçe KÖYDES ve İlden gelen ödeneklerle stabilize olan yolun betonlanması tamamlanmıştır. Başta İlimize ve İlçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Ayrıca yolun yapımında işin başlamasından tamamlanıncaya kadar takibini yapan İl Genel Meclis Üyesi Cafer Kuru, yöre halkı adına yol betonlamasında katkıları olan Rize Milletvekili Hikmet Ayar, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Eski İl Genel Meclis Başkanı şuan Ak Parti Rize İL Başkanı Muhammed Avcı, Rize İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı ve Meclis üyelerine, Eski Vali Yardımcısı İl Özel İdare Genel Sekreteri Şefik Aygöl, İlçe Kaymakamı Turgay Ünsal, Ak Parti Çayeli İlçe Başkanı Ali Kar, Çayeli İL Genel Meclis Zeynep Akyıldız, Necati Yıldırım ve İlçe KÖYDES heyetine teşekkürlerini bildirdiğini açıkladı.

 

İlgili Haberin Linki: http://www.cayhaber.net/haber/selalenin-yol-sorunu-cozulecek-20555

 

 

Editör: HABER MERKEZİ