Rize’nin Çayeli ilçesinde bulunan Ağaran Şelalesi’nin çevresinde yapılan ahşap köprünün yüzde 90’lık kısmı tamamlandı.

Rize’nin Çayeli ilçesi Şairler Vadisi’nin başında bulunan, son zamanlarda yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı olan Ağaran Şelalesi’nin çevresindeki iki dereyi birbirine bağlayan ahşap köprü yapımının yüzde 90’lık kısmı tamamlandı.

Şiddetli yağmur sonrası şelale çevresinde bulunan insanların dereden karşı tarafa rahat bir şekilde geçebilmeleri amacıyla yapılan 40 metre uzunluğuna sahip ahşap köprü aynı zamanda şelaleyi izlemek için seyir terası olarak kullanılacak.

Ahşap köprünün çalışmalarını yakından takip eden Çayeli İl Genel Meclis Üyesi Cafer Kuru, ahşap köprü fikrinin Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’a ait olduğunu söyledi.

Kuru, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ‘’Son zamanlarda yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı olan şelalemizin çevresini geliştirme kapsamında bir ahşap köprü yapılıyor. İki dereyi birbirine bağlayan köprünün çalışmaları devam etmekte olup, yüzde 90’lık bölümü tamamlanmıştır. Bir takım ziyaretler için memleketine gelen hemşerimiz, Çekmeköy Belediye Başkanı burada bir köprünün verimli olacağını söyledi ve köprünün yapımında maddi ve manevi katkı sağladı. Fikir ortaya atıldığında Rize Valisi Erdoğan Bektaş’a konu anlatıldı ve kendileri de yardımcı olacaklarını söyleyerek köprünün projelendirilmesi talimatı vererek İl Özel İdare’de proje çizildi.’’

Kuru, Ahşap körü tamamlandığında ışıklandırması ve çevre düzenlemesi yapılacağını belirterek,  köprünün yapımında maddi ve manevi destekleri olan Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Çayeli Kaymakamı Oğuz Şenlik ve Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’a teşekkürlerini iletti.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ