Çayeli Kayamakamı Oğuz Şenlik ve AK Parti Çayeli İlçe Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi esnaf ziyareti sırasında çekilen fotoğrafın sosyal medyada farklı noktala çekildiğini belirterek yazılı açıklamalarda buludular.

Çayeli Kaymakamı Oğuz Şenlik, Kaymakamlığın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

''Çayeli Kaymakamlığı olarak, devlet; vatandaş, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında kaynaşma, iş birliği, dayanışma ve iletişimin güçlenmesi için yapmış olduğumuz ziyaretler kamuoyunun malumudur. Yine bu saiklerle yapmış olduğumuz ziyaretlerden birinin farklı hedefleri varmış gibi gösterilmesini doğru bulmuyoruz. Bu türden yaklaşımların ilçemizde bulunan ve artarak gelişmesini arzu ettiğimiz ve bu yönde çalışmalar yürüttüğümüz birlik-beraberliğimize hiçbir katkı sağlamayacağı çok açıktır. Çayeli Kaymakamlığı olarak, amacı sadece ilçemize hizmet etmek olan tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) yanında olduğumuzu ve bu STK’ların seçimlerinde tüm adaylara eşit mesafede olduğumuzu, kamuoyu tarafından bilinen tarafsızlığımıza vurgu yaparak tekrarlamak istiyorum.''

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, ekran

AK Parti Cepheside açıklama yaptı

AK Parti Çayeli İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklmada ise;

''İlçe Kaymakamız Sayın Oğuz Şenlik ile birlikte ilçemizin köklü esnaflarından İdris Abanoz’un daveti üzerine Neşe Çay firması işyerinde bir sohbete katıldık. Davet üzerine nezaketen iştirak ettiğimiz bir sohbet ortamından belli bir kesim tarafından farklı bir mana çıkarılmak sureti ile rahatsızlık duyulması ve sosyal medya gibi kişilerin maksadının aşılmasına ve suistimal edilmesine müsait kontrolsüz bir ortamda eleştirel bir şekilde paylaşılması tek kelime ile talihsizlik. 7 Nisan tarihinde yapılacak olan Çayeli Ticaret Odası seçimlerinin ilçemiz için önemi hepimizin malumudur. Bu seçimlerde önümüzdeki dönemde Çayeli ticaretine yön verecek, Çayeli Esnafı’nın dertleriyle dertlenip, sıkıntılarına çözüm bulmaktan ziyade derdi olmayacak bir yönetim seçmek tüm seçmenlerin asli görevi olmalıdır. Çayeli günlük meselelerle uğraşan, kişisel saiklerini toplumsal görevlerinin önünde tutan, her fırsatta bir takım kişi veya kurumları kendisine bir cephe oluşturmak adına hedef alıp karşı tarafta konumlandırmaya ve bunun üzerinden pozisyon almaya çalışan ve en önemlisi de yegane derdi Çayeli ve Çayelili olmayan zihniyetlerden arınmalıdır.

Çayeli AK Parti İlçe Teşkilatı olarak bizler bu seçimde hiçbir şekilde kurumsal sorumluluğumuzun gereği olarak “taraf” olmadığımızı açıkça belirtmekle birlikte, bir fotoğraf karesi üzerinden bizleri bir tarafmışız algısı oluşturmaya çalışmak sureti ile rencide etmeye çalışan zihniyetleri esefle kınıyoruz. Bizlerin yegane taraf olduğu konu paydaşı her kim olursa olsun Çayeli’nin menfaatleridir. Çayeli’ne samimi bir şekilde hizmet etme amacını taşıyan her kim var ise başımızın tacıdır.

Sonuna kadar demokratik bir zeminde, birlik ve beraberlik içerisinde, yegane gayesi Çayeli’ne hizmet etmek olması gereken bir seçim ortamının, amacı dışında birbirimizi ötekileştirdiğimiz, kamplaştırdığımız, kırıp döktüğümüz bir sürece dönüştürülmesinin ilçemize zerre bir faydası yoktur. Bahse konu seçim günü son oy sandığa atılana dek her birimize düşen yegane sorumluluk, yüzümüzden tebessümün, rekabet halinde dahi olsak herkese uzattığımız dost elimizin eksik olmaması. Bizler birlik ve beraberlik mesajı verilmesi gereken heryerde, her kim bizi nerede konumlandırmak istiyor ise orada olmaktan bugün ve yarın asla imtina etmeyeceğiz.

Son olarak, Çayeli AK Parti İlçe Teşkilatı olarak bizleri, daha önce de asla iyi niyetli olmayacak şekilde hedef almaya çalışma gayretlerini kamuoyunun taktirine.''

 

 

Editör: HABER MERKEZİ