Kamuda verimliliğin artırılması ve şeffaflığın sağlanması için Milli Eğitim Bakanlığı Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları Ödül Yönergesi adı altında kurumsal performansın ve ekip performansının ölçümüne ilişkin bir model geliştirilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatında Kasım 1999 tarih ve 2506 sayılı Tebliğler Dergisinde yayınlanan “MEB Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları Yönergesi” ile birlikte Eğitimde Kalite çalışmalarını başlatmıştır.

TKY uygulamaları Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı “EFQM” tarafından geliştirilen “Mükemmellik Modeli” esas alınarak yürütülmektedir.

Okulumuz bu yönerge doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi Uygulamalarına yönelik çalışmalara, 2002 yılından itibaren başlamıştır. Yapılan çalışmalar sonucunda okulumuz 2005–2006 ve 2007 yıllarında Yılın Kaliteli Kurumu kategorisinde ödül için başvurusunu gerçekleştirmiştir.

2005 ve 2006 yıllarında il ikincisi olmuştur. 2007 yılında ise il birincisi olarak Milli Eğim Bakanlığının Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları Ödül Yönergesi çerçevesinde, yılın kaliteli okulu/ kurumu kategorisinde 81 ilin birincileri arasından ilk 15 okul /kurum arasına girerek saha ziyaretine kalmıştır. Ayrıca bu saha ziyaretine kalan kurumlar arasından Türkiye’nin kaliteli 6 ilköğretim okulundan biri olmayı da başarmıştır.

Mayıs ayı içerisinde Bakanlığımız tarafından değerlendirilmek üzere okulumuza saha ziyareti gerçekleştirilecektir. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, Haziran ayı içerisinde Ankara’da düzenlenecek Okullarda Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları Paylaşım Toplantısı ve Ödül Töreninde ilk üçe giren okul/kurumlara kalite ödülü, geri kalan kurumlara ise teşvik ödülü verilecektir.

Bu süreç içinde bize destek veren başta Çayeli Kaymakamlığına, Çayeli Belediyesine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederiz.

Bu süreçte bizden desteklerini esirgemeyen TKY İl Formatörleri Sayın Ömer KÖSE ve Sayın Recep ÖZER’e teşekkür ederiz.Ayrıca bu başarıyı gerçekleştiren 9 Mart İlköğretim Okulu paydaşlarımızı tebrik ederim.

Derviş İSMAİL
9 Mart İlköğretim Okulu Müdürü

2007-2008

EĞİTİMDE KALİTE ÖDÜLÜ YARIŞMASI SONUÇLARI


Bakanlığımızda “Toplam Kalite Yönetimi (TKY) Uygulamaları Ödül
Yönergesi” çerçevesinde “Yılın Kaliteli Okulu/Kurumu” ve “Yılın Kaliteli Ekibi” olmak üzere iki kategoride ödül verilmesini amaçlayan yarışmada saha ziyaretine kalan okul/kurumlar belirlenmiştir.

İl birincisi olarak Bakanlığa gönderilen 59 okul/kurum ve 66 ekip raporu

arasından okul/kurum kategorisinde 15, ekip kategorisinde 16 okul/kurum
saha ziyaretine kalmış olup Nisan ve Mayıs ayı içerisinde saha ziyareti
yapılması planlanmıştır.


“Yılın Kaliteli Okulu/Kurumu” Kategorisinde
Saha Ziyaretine Kalan Okul/Kurum Listesi

(Alfabetik Sıraya Göre)
AFYON/Bolvadin 24 Eylül Anaokulu
AKSARAY Hazım Kulak Anadolu Lisesi
ANKARA/Mamak Gülveren Lisesi
ANTALYA Merkez Atatürk İlköğretim Okulu
BURSA Anadolu Lisesi
ESKİŞEHİR Merkez 30 Ağustos İlköğretim Okulu
GAZİANTEP Özel Sanko Okulları
İSTANBUL/Kadıköy Erenköy İlköğretim Okulu
İZMİR/Karşıyaka Mehmet Ali Lahur Ticaret Meslek Lisesi
KIRIKKALE Namık Kemal İlköğretim Okulu
KOCAELİ Merkez 50. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu
RİZE/Çayeli 9 Mart İlköğretim Okulu
TEKİRDAĞ Anadolu Lisesi
TOKAT Öğretmenevi
ZONGULDAK/Alaplı İMKB Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi

Milli Eğitim Bakanlığı

Personel Genel Müdürlüğü

Editör: HABER MERKEZİ