Rizeli Fotoğraf sanatçısı Resul Çelik Zürich’te, 'Gizem Dolu Anadolu, 81 il 81 Fotoğraf“ isimli bir fotoğraf sergisi açtı. 

Anadolu'nun çeşitli bölgelerden çekilen 81 fotoğrafın yer aldığı bu sergide ülkemizi yurt dışına taşıyan Resul Çelik'in objektifinden yansıyanlar sunulurken, serginin açılışına özel olarak bir resepsiyon verildi.

Bugün 18.00-21.00 saatleri arasında Volshaus’da verilen açılış resepsiyonuna yoğun bir ilgi vardı. Resepsiyonda davetlilere Türk sanat müziğinden örnekler sunulurken, Anadolu mutfağından ikramlar da yapıldı.

Sergilen 81 ayrı fotoğrafla, Anadolu’nun 81 ilinin birbirinden farklı özellikleri, saklı güzellikleri, doğal ve kültürel zenginlikleri gözler önüne seriliyor.

Türkiye’ye yönelik turistik talebin çeşitlendirilerek artırılması ve Türkiye’nin kültür ve sanatıyla ön plana çıkarılması amacıyla yapılan fotoğraf sergisi Zürich Kültür ve Tanıtma Ataşeliği tarafından organize edildi.

Sergi ile ilgili görüştüğümüz fotoğraf sanatçısı Resul Çelik, çalışmalarını şöyle anlattı;

“Gizem Dolu Anadolu, 81 il 81 Fotoğraf“adlı bu proje üzerinde 11 yıl çalıştım ve sonunda tamamlayabildim. Fotoğraflarım Türkiye’nin önemli merkezlerinde sergilenme olanağı buldu. Bu sergi İsviçre’de ve yurtdışında bir ilk olma özelliği taşıyor. Bundan sonraki süreçte hedefimde dünya turu var. Dünya turundan çekeceğim fotoğraflardan yeni sergiler açmak istiyorum. İnsanların yaşantılarını, muhabbetlerini çekmek müthiş bir duygu. Yarın birgün bunların hiç biri kalmayabilir. Fotoğraflarla tarihe ışık tutuyoruz.“

“Gizem Dolu Anadolu, 81 il 81 Fotoğraf“ isimli fotoğraf sergisi 05-17 Eylül tarihleri arasında Cenevre’de de yapılacak.

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ