Rize’nin Çayeli ilçesi Madenli bölgesinde faaliyet gösteren arıcılar, bir araya gelerek “Büyükdere Vadisi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi”ni kurdu. Bu girişimle bölgedeki satış ve pazarlama faaliyetlerini yürütecek olan arıcılar, Madenli beldesinde markalaşma yolundaki ilk adımı da atmış oldular.

Kooperatifin açılış törenine Madenli Belediye Başkanı Necip Yazıcı, Büyükköy Belediye Başkanı Hamza Saruhan, AK Parti Çayeli İlçe Başkanı İshak Karahan ve Çayeli Bakır İşletmeleri (ÇBİ) Genel Müdürü Iain Anderson katıldı. Açılış töreninde konuşan Büyükdere Vadisi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hüseyin Çalışkan, bundan sonraki dönemde satış ve pazarlama faaliyetlerine ağırlık vererek markalaşma yolundaki süreci başlattıklarını söyledi.

Arı Ölümlerinde %70’ten %5’e İnanılmaz Düşüş

2014 yılından bu yana “Toplumsal Kalkınma Programı” ile bölgedeki arıcılığa verdikleri destekten ötürü Çayeli Bakır İşletmeleri’ne (ÇBİ) teşekkürlerini ileten Hüseyin Çalışkan, “Çayeli Bakır İşletmeleri’nin 2014’te hayata geçirdiği ‘Arıcılık Projesi’, bölgemizin kalkınmasına büyük katkı sağlamıştır. Alınan eğitimler sayesinde proje öncesinde %70 seviyelerinde olan arı ölümleri %5’e inmiştir.” dedi.

800.000 TL Yatırımla 100’e Yakın Arıcı Destek Buldu

Madenli Belediye Başkanı Necip Yazıcı ise  “2014’ten bu yana bölgemize yapılan 800 bin liralık yatırım ile 2016 sonunda 100’e yakın arıcı desteklenmiştir. İstihdam edilen uzmanlar ile bölgemizdeki arıcılara doğru bilgiler aktarılmış, arıcılara düzenli olarak danışmanlık hizmeti verilmiş ve kovan başında uygulamalı eğitimler verilmiştir.”

ÇBİ Genel Müdürü Iain Anderson, bölgenin sosyal kalkınmasına yaptıkları destek çerçevesinde“Arıcılık Projesi”nin özel bir önem teşkil ettiğini ve yepyeni bir kalkınma hareketi doğduğunu söyledi. Arıcılık Projesi’nde yakalanan çarpıcı başarının ÇBİ önderliğinde yöre arıcılarına bilimsel ve pratik danışmanlık Arıcılık Uzmanı Yavuz Şahin’in önderliğinin büyük rol teşkil ettiğini söyledi.

Editör: HABER MERKEZİ