Rize'de mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetiyle hastanelere başvuran üniversite öğrencilerinin sayısı 473'e ulaştı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kampüsündeki yemekhanelerde dün akşam saatlerinde yemek yedikten bir süre sonra rahatsızlanarak hastanelere başvuran öğrencilerin sayısı sabaha kadar arttı.

Mide bulantısı ve baş dönmesi şikayeti olan öğrencilerin 313'ü Rize Devlet Hastanesi, 160'ı ise Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servislerine müracaat etti.

Genel sağlık durumları iyi olan 467 öğrenci tedavilerinin ardından taburcu edilirken 6 öğrenci tedbir amacıyla gözlem altına alındı.

Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, gece boyunca hastanelerde aksaklık yaşanmaması için tedbirlerin ve personel sayısının artırıldığını belirtti.

Üniversite yönetimi ise hastaneye müracaat eden ve tedavi gören öğrencilerin bugün için derse gelememeleri halinde izinli sayılacağını kaydetti.

 

- 'Olay hem adli makamlarca hem de üniversitemiz bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından bütün boyutlarıyla soruşturulmaktadır'

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kampüs yemekhanesindeki gıda zehirlenmesi şüphesiyle ilgili adli makamlar ve üniversite tarafından gerekli inceleme ve soruşturmanın başlatıldığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, üniversitenin farklı bölümlerinde okuyan bazı öğrencilerin dün akşam saatlerinde mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetleriyle Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Rize Devlet Hastanesi acil servislerine müracaat ettikleri anımsatıldı.

Her iki hastanede öğrencilere anında gerekli müdahalelerin yapıldığı ve müşahede sürecinin ardından öğrencilerin taburcu edildikleri belirtilen açıklamada, olaydan dolayı sağlık sorunu yaşayan herhangi bir öğrenci kalmadığı ifade edildi.

Açıklamada, gerekli çalışmaların başladığı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

'Olay hem adli makamlarca hem de üniversitemiz bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından bütün boyutlarıyla soruşturulmaktadır. Olayın neden kaynaklandığı ve sorumlularının kimler olduğu en kısa sürede tespit edilecek ve haklarında gerekli yasal işlemler yapılacaktır. Ayrıca bundan sonra da bu tür olayların yaşanmaması için alınması gereken bütün önlemler alınacaktır.'

Editör: HABER MERKEZİ