Artvin’de yaşanan sel felaketinde annesiyle birlikte itfaiye aracına binen ve aracın devrilmesi sonucu vatandaşların yardımıyla kurtulan 45 günlük bebek Bingüzel, Rize Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Artvin’in Hopa ilçesinde yaşanan sel ve heyelan felaketinde 45 günlük bebek Bingüzel Durmuş annesiyle birlikte selden kurtulmak için itfaiye aracına bindi. Yolun kopması sonucu devrilen itfaiye aracından vatandaşların yardımıyla kurtulan 45 günlük bebek Bingüzel Durmuş ve annesi Rize Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Bingüzel Durmuş’un babası Erhan Durmuş, Hopa Belediyesi’nde işçi olarak çalıştığını söyleyerek, 'O esnada iş yerindeyim. Çalışıyordum. Eşime ulaşamadım. Eşim de komşularımın yardımıyla evden çıkmış. Ardından İtfaiye arabasına binerek selde kurtulmaya çalışmış. Ancak itfaiye aracının da yol kopması sonucunda devrilmiş. Eşim ve 45 günlük yavrum olay yerinden itfaiye ekiplerinin ve vatandaşlarının yardımıyla sele kapılmaktan son anda kurtuldu' dedi.

SELDE KAYBOLAN MİNİK TALHA’NIN ABLASI GELECEK GÜZEL HABERİ BEKLİYOR
Hopa ilçesindeki selden kurtulan 7 yaşındaki Ümmügülsüm Su ise yine selde kaybolan kardeşi Talha’dan gelecek güzel haberi bekliyor. Kurtarma ekipleri tarafından yaralı şekilde kurtarılarak Rize Devlet Hastanesi’nde tedavisine devam edilen Ümmügülsüm Su, kardeşinden gelecek güzel haberi bekliyor.

Su’ya refakatçilik eden teyzesi Ayfer Albayrak, “Yağmur bir anda geldi. Ne olduğunu bile anlayamadık. Bir saat içerisinde yağmur bütün toprakları aldı götürdü. Herkes mahsur kalmıştı. Herkes kendi çabalarıyla, kazma kürekle, elleriyle kaza kaza kurtulmaya çalıştı. Allah’ın izniyle oradan kurtulduk. Önce yaşlılarımızı sağlam yere götürdük. Sonra da çocuklarımızı kurtardık. Biz kendi çabalarımızla uğraşırken sonra yeğenimle ilgili o acı haberi aldık. Onların başına daha kötü şeylerin geldiğini öğrendik. Allah’ın ilahi takdiri” diye konuştu.

Öte yandan, Artvin’de yaşanan sel ve heyelan felaketinin ardından Rize’deki hastanelerde Bingüzel Durmuş, Erdal ve Yağmur Nur Gümüşkaya, Tuğba Gedik, Ümmügülsüm Su, Cansu Kaya, Cemal Türkoğlu, Gülderen Kakşı’nın tedavilerine devam ediliyor. Hastanelere yaralı olarak getirilen 8 kişinin hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtildi.

YARALILARDAN 5’İ TABURCU EDİLDİ, 8’İNİN TEDAVİSİNE DEVAM EDİLİYOR
Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Gökhan Demiral ve Tıbbi Hizmetler Daire Başkanı Dr. Talip Başak, İdari İşler Daire Başkanı Dr. Hakan Görgülü, Rize Devlet Hastanesi’nde tedavileri devam eden hastaları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini sundu.

Demiral, yaptığı açıklamada, hastanelerinde tedavi gören hiç bir hastanın hayati tehlikesi bulunmadığını belirterek, “Komşu ilimiz Artvin’de son 50 yılın en çok yağış alan büyük bir sel felaketi yaşandı. Bu sebeple gerek 112 acil yardım ambulanslar ile gerekse de UMKE ve AFAD ekiplerimiz vasıtasıyla ilimize getirilen 13 hastamızın takip ve tedavisi sağlık kurumlarımızda yapıldı. Şuan itibariyle bu hastalarımızdan 5 tanesi tedavilerinin ardından taburcu edilmiş durumda. Halen 8 hastamızın tedavilerine Rize Devlet Hastanesi’nde ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam ediliyor. Takip edilen hastalarımızın içinde beş tanesi çocuk, bir tane gebe ve bir de yoğun bakımda yetişkin bir hastamız var. Hiç bir hastamızın hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Şuan tedavileri ve sağlık durumları stabil devam etmektedir' dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ