MHP Rize İl Başkanı O. Cem Kazmaz geçtiğimiz günlerde Vakıfbank Lisesi öğrencilerinin Çayeli’nde yaptığı eyleme destek amaçlı bir açıklamada bulundu.  Kazmaz, “20 derslikli Çayeli  İmam Hatip Ortaokuluna'na 27 derslik ve 440 öğrenciye sahip 44 Yıllık Çayeli Lisesi'nin eğitim binası tahsis edilmiş, Sağlık Meslek Lise’sinin Devlet Hastanesine komşu kifayetsiz, 200 öğrenci kapasiteli katinden bozma derslikli kütüphanesiz, laboratuarsız eski binasına ise Çayeli Lisesi taşıttırılmıştır. Öğrenci ve Velileri isyan halindedir.”

Kazmaz; “Bir gece operasyonu ile Muhalif Belediye’nin elinden İstanbul’da mahalle çalan AKP Çayeli İlçesinde kadim Çayeli Lisesi’nin binasını öğrencilerinin ellinden almıştır. Rize ili genelinde sırf Vatansever ve Türk Milliyetçisi oldukları, Türk Eğitim-Sen Sendikasına üye bulundukları için Okul Müdürlerinin %44’nü kıyıma uğratan AKP Zihniyeti Milli Eğitim’de yeni bir skandala daha imza atarak Çayeli Lisesi’nin 44 yıllık binasını İmam Hatip Lisesi’ne tahsis etmesi kabul edilebilir bir olay değildir.

Buna karşı durmanın İmam Hatiplere karşı olmakla da bağdaştırılamayacağı açıktır, burada eğer Çayeli’nin başka bir güzide Eğitim Yuvası olan İmam Hatip Lisesinin mekan ihtiyacı varsa bunun için yeni bina yapılmasından daha doğal bir olay yokken, AKP İktidarı İmam Hatipliler ile Normal Liseler arasında bir çatışmaya, çekişmeye ve yeni gerilimler yaratmaya, ülkenin Eğitim Sistemini sabote etmeye çalışmaktadır.

Okullarının kapanacağını öğrenen ve bunu durdurmak için imza toplayan, bunu için sokak sokak dolaşan Çayeli Lisesi Öğrencilerine ise bu imzalı dilekçeleri milli eğitim müdürlüğüne götürdüklerinde ise Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Yetkilileri sıfatını taşıyan ancak bununla ve Cumhuriyetin Milli Eğitim Değerleri ile alakaları olmayan, ancak AKP İlçe Teşkilatlarının yardımcı personeli olabilen bu zatı muhteremler dilekçeleri almamışlar dilekçeleri Rize Milli Eğitim Müdürlüğüne veren Öğrencilere ise ‘Siz alın dilekçelerinizi duvarınıza asarsınız, hatıra olur’ diyerek dalga geçilmiştir.

44 Yıllık kadim bir Liseyi kapatan, öğrencilerini imkânsızlığa mahkûm eden bu AKP Zihniyetini kınıyor ve sorumlarından haksız yere kıyıma uğrattıkları Türk Milliyetçisi, vatansever Okul Müdürlerinin ki ile birlikte bu olayın da zamanı gelince hukuk ve tarih önünde hesabının sorulacağını belirtmek istiyoruz.” Şeklinde açıklamada bulundu.

 

Editör: HABER MERKEZİ