Nokia'nın 41 megapiksel kameralı Lumia'sı için tanıtım tarihi iddiaları geldi.

Nokia firması her ne kadar akıllı telefonlarda eski başarısınız yakalayamasa da, şirketin kamera teknolojisi herkes tarafından beğeniliyor. Nokia'nın orta segment telefonlarının kameraları bile diğer firmaların amiral gemileriyle yarışacak kadar kaliteli.

Nokia geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü 41 Megapiksellik Nokia 808 PureView ile kamerada üstünlüğünü kanıtlamıştı. Şirket şimdi de gelişmiş kamera teknolojilerini Lumia ile Windows Phone platformunda sunmak için çalışıyor.

Yeni gelen haberlere göre 41 megapiksel çözünürlüğünde kamerası ile EOS Lumia modeli, 9 Temmuz'da kullanıcıların beğenisine sunulacak. Lumia EOS'un Nokia ProCamera adlı  yeni bir arayüz ile geleceği iddia ediliyor. Yeni akıllı telefon farklı kare hızlarında 720p ve 1080p yüksek çözünürlüklü video kaydı özelliğine sahip olacak.

Bildiğiniz gibi Microsoft'un Windows Phone işletim sistemi bazı sınırlamalarından dolayı büyük ekrana izin vermiyor. Bu yüzden büyük ihtimalle Lumia EOS 4.5 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olacak. Ayrıca cihazda Xeon flash ve otomatik açılır kapanır bir lens kapağı bulunuyor.

gazetevatan.com

Editör: HABER MERKEZİ