Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Çaykur’da bu yıl alınacak olan 3500 işçi için müracaatların önümüzdeki hafta itibariyle başlayacağını bildirdi.

Sütlüoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kurumlarının en son 2007 yılında işçi alımı gerçekleştirdiğini hatırlatarak, “O tarihten bu yana işçi alımı yapmadık. Dolayısıyla işçi sayımızda azalmalar oldu. Toplamda 8 bin 478 işçimiz var. Bu işçilerimizden 6 bin 112 kişi mevsimlik olarak çalışıyor. Bu yıl için ilgili bakanlığımıza 4300 işçi alımı gerçekleştirmek istediğimizi bildirdik. Bakanlığımız 3500 işçi alımı yapabileceğimizi bize bildirdi.” dedi.

İşçi alımlarında belirledikleri vasıfları İş-Kur’a bildirdiklerini ve alımların İş-kur üzerinden gerçekleşeceğini ifade eden Sütlüoğlu, “Çalışmak isteyen vatandaşlarımız önümüzdeki hafta itibariyle Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun’daki İş-kur müdürlüklerinde müracaatta bulunabilir. Toplamda 3500 işçinin 2 bin 370 tanesi yaş çay yükleme işçisi olacak. Bu kişiler en az ilkokul mezunu olacak. Endüstri meslek lisesi ve meslek yüksekokullarının teknik bölümlerinden mezun olan kişilerden alacağımız işçi sayısı 600’dür. Ziraat ve orman mühendisi 180 kişi alacağız. Toplamda 350 çay eksperi alacağız. İşçilerimizden 2375’i Rize’de, 783’ü Trabzon’da, 276’sı Artvin’de ve 66’sı da Giresun’da çalışacak. Müracaatlar ve yapılacak olan kura çekimlerinin ardından işçilerimizle çay sezonuna girmek istiyoruz.”

Sütlüoğlu, işçilerin kesinlikle müracaat ettikleri alanlarda çalışacağını ve alımlarda yaş ve cinsiyet sınırlamasının olmadığını belirtti.

Editör: HABER MERKEZİ