Dağcılık Federasyonu faaliyet programında yer alan Uluslararası Kaçkar Dağı 30 Ağustos Zafer Tırmanışı ülkemizdeki dağcılık kulüplerinden ve yurtdışından Azerbaycan ile İran dan 66 sporcunun katılımı ile gerçekleşti.

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından geleneksel hale getirilmiş olan tırmanış 28 Ağustos 2014 tarihinde Rize Atatürk Meydanında yapılan törenle başladı. Törene Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Şube Müdürleri Cafer Küçükmustafa ve Kenan Yücel, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Özyurt, Yusuf Biltekin, Faik Can Özen, Rize Dağcılık İl Temsilcisi Mehmet Emin Ayhan Rize’de bulunan Dağcılık Kulüpleri temsilcileri ile sporcular katıldı.

28 Ağustos 2014 tarihinde tırmanışa başlayan dağcılar aynı gün Kaçkar Dağlarına en yakın yerleşim merkezi olan Yukarı Kavrun yaylasına kamp kurarak çadırlarda gecelediler. Akabinde tırmanışlarına devam eden dağcılar 30 Ağustos 2014 tarihinde Kaçkar Dağlarının 3937 metrelik zirvesine ulaştılar.

Zirvede faaliyetin anlamına yakışan töreni gerçekleştiren kafile ülkemizin birlik ve bütünlüğü adına şehit düşenleri, ayrıca dağlarda kaybettiğimiz dağcıları ve yakın zamanda Datça’da Denizde yaşanan kazada hakkın rahmetine kavuşan Dağcılık Antrenörü merhum Emrah Özbay’ı da saygı ile anarak aynı gün saat 14.00 da ana kampa geri dönerek geceyi kampta geçirdiler.

31 Ağustos 2014 tarihinde saat 08.00 ana kamptan ayrılan dağcılar aynı gün Yukarı Kavruna ve oradan Rize’ye geldiler. Rize Sporcu Kamp Eğitim Merkezinde hazırlanan törenle katılım belgelerini alan dağcılar aynı gün bölgelerine döndüler.

Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca yaptığı açıklamada, yapılan ev sahipliğinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek Uluslararası 30 Ağustos Zafer Tırmanışında desteklerini esirgemeyen başta Rize Valisi Sayın Ersin Yazıcı'ya Vali Yardımcıları Ümit Hüseyin Güney, Şefik Aygöl’e, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ve Şube Müdürü Cafer Küçükmustafa'ya ayrıca Rize Dağcılık İl Temsilcisi Mehmet Emin Ayhan'a ve Rize de bulunan Dağcılık Kulüplerinin Başkanları ve üyelerine teşekkür etti.

 

Editör: HABER MERKEZİ