MHP Rize Eski İl Başkanı ve İş Adamı Zeki Mayi, Rize’nin mevcut 3 milletvekilinin Rize Eski Milletvekili Hasan Karal’ın yerini doldurulamadığını söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize Eski İl Başkanı ve iş adamı Zeki Mayi, tv programında katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Mayi, 24, 25 ve 26. Dönem AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal’ın Rize’nin en başarılı milletvekili olduğunu belirterek son 30 yılda Hasan Karal’dan başka bir milletvekilinin Rize’ye faydasının olmadığını savundu ve mevcut 3 milletvekilinin Karal’ın yerini dolduramadığını iddia etti.

Mayi, yaptığı açıklamada, “Rize’den seçilmiş 3 milletvekili var. Ben Rize’nin çocuğuyum. Kendileriyle de hiçbir husumetim yok, bir sohbetim de yok. Samimiyetimle söylüyorum Rize’nin şu andaki 3 vekili Rize’ye uygun vekiller mi? Yani giderler gelirler yerel siyasetle ilgili tepeden bakarlar tepeden konuşurlar. Rize’de siyaset yapmış iktidar partilerini sürekli eleştirmiş muhalefette olmuş birisi olarak ve bir Türk Milliyetçisi olarak diyorum ki siyaset de yapmıyorum, siyaset de de yokum Son 30 seneyi iyi hatırlıyorum. Bilfiil içinde vardım. 30 sene de birçok milletvekili geldi geçti. Bir hak teslim yapacağız Allah için. Hiçbir karşılığı da yok benim açımdan. Rize’de bir tek milletvekili gördüm bu 30 sene içinde. Tabi ki diğerleri de bir şeyler yaptılar, gayretler koydular çabaları da oldu. Birçok şey yapmış olabilirler. Ama milletvekilliği anlamında Rize’de Hasan Karal’ı gördüm. Bu hakkı teslim edeceğiz. Şu anda bile halen daha o boşluğu doldurulmuş görmüyorum. Yani şu anda o boşluğu dolduracak mevcut bir vekil yok.” dedi.

Karal’ın AK Parti Rize İl Başkanlığından sonra vekillik görevinde başarılı olacağını düşünmediğini ve İl Başkanlığındaki başarılı performansını vekillikte gösteremeyeceğini düşündüğünü kaydeden Zeki Mayi, Hasan Karal’ın Rize Milletvekili seçilmesinin ardından İl Başkanlığındaki başarılı performansının üzerine koyduğunu ve Rize adına, Rizeli adına memnun olduğunu belirterek Karal’a Rize’ye hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek “Diğer vekiller de kusura bakmasın, yanlış anlamasın ama Hasan Karal’ı örnek alsınlar. Rize burada, Rize’nin bir sürü problemleri var. Çıkıp öyle incik boncuklarla konuşmaya gerek yok” diye konuştu.

Kaynak: Olay53

Editör: HABER MERKEZİ