Derepazarı Belediyesi tarafından ilçenin kültür, turizm ve tanıtımına yönelik faaliyetler kapsamında düzenlenen “Pide ve Turizm Festivali”nin 3.'sü gerçekleştirildi.

Derepazarı futbol sahasında düzenlenen “3. Pide ve Turizm Festivali”ne Rize İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Derepazarı Kaymakamı Selçuk Köksal, Derepazarı Belediye Başkanı Selim Metin, Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, Erzurum ili İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, Derepazarı Eski Belediye Başkanı Yakup Samangül, MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan ve vatandaşlar katıldı.

3.-derepazari-pide-ve-turizm-festivali--(6).jpg

Derepazarı Belediye Başkanı Selim Metin, burada yaptığı konuşmada, Derepazarı Pide ve Turizm Festivali şenliğini başlatan önceki dönem Belediye Başkanı Yakup Samangül'e teşekkür ederek sözlerine başladı. Festivalin bundan sonraki yıllarda da devam edeceğini belirten Metin, gelecek yıl 53 metre uzunluğunda pide yaparak Dünyanın en uzun pidesini yapacaklarını ve Guinnes Rekorlar Kitabına gireceklerini kaydederek, 'Derepazarı'nın ismini artık Dünya tanıyacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ve buradan belediye hizmetleri hakkında size iki tane müjde veriyorum. Birincisi Derepazarı dönüşüyor. Bir ay içinde kentsel dönüşüme başlıyoruz. Bu Derepazarı'na büyük bir müjde. İnşallah ay sonuna kadar halledeceğiz. İlk etapta 78 dairelik konut inşaatını bu ayın sonunda ihale yapıp müteaahhite vereceğiz. Ondan sonra Erikliman Mahallesi tarafından başlayıp Derepazarı kentsel dönüşüme başlayacak. İkincisi, iki ay içinde doğalgaz Derepazarı'na geliyor. Artık iki ay içinde Derepazarı doğalgaza kavuşacak. İhalesi yapılmış müteaahhitler hazır. İki ay sonra Derepazarı'na kazmayı vuracağız. Hizmetlerimiz bunlarla kalmıyor. Vadettiğimiz bütün hizmetlerimizi sırasıyla yapacağız. Sosyal açıdan olsun, eğitim açısından olsun tüm hizmetlerimizi zamanımız yettiğince Allah ömür verirse hepsini yapmak için sıraya koyduk ve bütün Derepazarı halkına bunları vereceğiz. Derepazarı bundan sonra Trabzon'un nasıl köftesiyle ünlü Akçaabat'ı varsa Rize'nin de artık bir Derepazarı'sı vardır. Derepazarı yemek kenti olacaktır, pide kenti olacaktır.' dedi.

3.-derepazari-pide-ve-turizm-festivali--(4).jpg

Protokol konuşmalarının ardından 2 metre uzunluğundaki Derepazarı pidesi kesilerek vatandaşlara ikram edildi. 3 bin pidenin dağıtıldığı festivalin ardından vatandaşlar yöresel sanatçıların konserleriyle birlikte saatlerce horon edip doyasıya eğlendi.

Programda ayrıca Rize İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından Akılcı İlaç etkinliği düzenlenerek festivale katılan vatandaşlara sağlık personelleri tarafından akıllı ilaç kullanımı konusunda bilgilendirme yapılarak uyarılarda bulunuldu.

 

Editör: HABER MERKEZİ