Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MGK ve Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Türkiye'de 3 ay süreyle OHAL ilan edilmesi kararı alındığını söyledi. 

Darbe girişimi sonrası ilk Milli Güvenlik Kurulu (MGK) ve Bakanlar Kurulu toplantısı bugün gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmasında, ''MGK ve Bakanlar Kurulu toplantısında önemli bir kararı açıklayacağız'' demişti. 

3 AY SÜREYLE OHAL KARARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edildiğini söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti; ''Bugün önce MGK'yı topladık ardından Bakanlar Kuruluu toplantısını gerçekleştirdik.

MGK sonrasında ülkemizde Anayasamızın uyarınca OHAL ilan edilmesi hükümete tavsiye etme kararı aldık. Türkiye'de 3 ay süreyle OHAL ilan edilmesine kararı alındı. Bu uygulama özgürlüklere ve hukuka karşı değildir. Darbe girşimi kimlerin hukuk devletinin yanında olduğunu kimlerin darbecilerin yanında olduğunu gösterdi.'' 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları: 

Türkiye tarihinin en kritik günlerinden birini yaşamıştır. Bir grup darbe girişimi başlatmıştır. Bu grup uçaklarla, helikopterlerle tanklarla devlete ve millete karşı saldırıya geçmiştir. Külliye, TBMM, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, Boğaziçi Köprüsü yoğun saldırı altında kalmıştır. 

TEŞEBBÜS AMACINA ULAŞAMADI

Hamdolsun bu teşebbüs amacına ulaşamamıştır. Darbecilerin silahları da tankları da helikopterleri ve uçakları da işe yaramamıştır. Teröristler karşısındaki dik duruşla memleketine sahip çıkan milletimiz kahramanlık destanları yazmıştır. 

15 TEMMUZ DÖNÜM NOKTASI OLMUŞTUR

15 Temmuz 2016 tarihi bu kötü gidişe dur denilen bir dönüm noktası olmuştur. Ülkemiz tarihinde ilk defa milletimiz tarafından bir darbe girişimi engellenmiştir. 1536 masum vatandaşımız yaralanmıştı. 

DURMADILAR AMA MİLLETİM DE DURMADI

Önüne arkasına bakmadan paletlerin altına yatan 32 yaşındaki bir bayan şehadete yürüyor. Bunlar bu denli vahşi. Durmadılar ama milletim de durmadı. Saatlerce bulundağu yerleri terk etmeyen vatandaşların her biri İstiklal Harbi torunları olduğunu kanıtladılar. Darbe girişiminin bastırılmasının ardından günlerdir demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarımızın her biri tarihe altı harflerle adlarını yazdırdıklarını bilmeli. 

AVRUPA'NIN ELEŞTİRME HAKKI YOKTUR

Kendilerine 'emir bizdedir' diyenleri alnından vuran ve kendisi şehit düşen kardeşimi de buradan anıyorum. Milletimizin yanında olanlara teşekkür ediyorum. Darbecilerin karışısında olan tüm medya kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Ülkemizin yaşadığı tehditle mukayese edilemeyecek küçük ölçekteki olaylara karşı bu kararları alan Avrupa'nın bu kararı eleştirme hakkı yoktur.

SİYASİ KARAR AÇIKLIYOR KENDİNE GÖRE, BİZİMLE UĞRAŞMA

S&P kredi notunu değiştirmiş. Türkiye ile senin ne alakan var. Türkiye senin üyen değil. Şuanda siyasi bir karar açıklıyor kendine göre. Bizimle hiç uğraşma. Kararlı bir şekilde yatırımlarımıza nasıl devam edeceğimizi göreceksin. Sizin gücünün bizim bu yatırımları yapmamamıza yetmez. Bütün bu açıklamalar Türkiye gerçeklerini yansıtmıyor. Farklı bazı adımlar atmaya da yönelirler. Bu süreçte Türkiye, ekonomideki reformalarını kesintisiz sürdürürecektir.

VALİLER DEVREDEN ÇIKMAYACAK

Piyasa da likitide sıkıntısı söz konusu değil. Malim disiplinden asla taviz vermeyiz. Bakanlar Kurulu toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum. OHAL oldu diye valiler devreden çıkmaaycak. Valilerimiz yetkileri iradeleri bu süreç içerisinde daha da artacak.

Silahlı kuvvetlerimiz valilerimizin emrinde bu süreci sürdürecek. Silahlı Kuvvetler hükümetin emrindedir. Bu milletin seçtiği Cumhurbaşkanı olarak bizler de Silahlı Kuvvetler içerisindeki bu virüsleri temizleyeceğiz. Kararlı bir şekilde bu da devam edecek. Bunu inşallah temizleyeceğiz ki milletimiz huzur bulsun.

 

Editör: HABER MERKEZİ