Superhaber yazarı Metehan Demir, Beyaz TV!'de Tahir Sarıkaya ile 'Uyan Türkiyem' programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İşte o değerlendirmeler:  

BİR KIRILMA YILI OLACAK 

2017 bir kırılma yılı olacak; ya tepeye çıkacağız ya da dibe vuracağız. Hem ekonomik, hem siyasi, hem de dış politika anlamında...  

EL BAB OPERASYONU 

El Bab'da örneğin en büyük problem, bana bir asker mektup yazdı; 'Orada boşu boşuna ölüyorlar diye yazılar yazıyorlar. Okumaz olsaydım. Biz burada vatan için duruyoruz. Burası öyle bir kapı ki burası düşerse, Türkiye'nin tüm kapıları düşer!...
 
TSK hem ÖSO hem de koalisyon güçleri anlamında yalnızdır. ÖSO'nun tümüne güvenmek mümkün değil; en azından TSK kadar profesyonel değiller! EL Bab'ı aldık; bir hükümet yekilisine soruyorum; ne olacak? Burayı ÖSO'yu bırakacak mıyız? Hayır! El Bab'a biz yerleşeceğiz. Orada bir lojistik zinciri kurulacak, güvenlik hattı oluşturulacak. Türkiye'nin El Bab'ı alması DEAŞ'In bitişinin başlangıcıdır. Ancak DEAŞ nasıl biter; aynı zamanda ABD Rakka'yı alırsa!
 
Suriye'de içerde bataklıklar var. Çok dikkatli olmak lazım. Kimseye tamamen güvenmemek gerekiyor. 
 
İki gün evvel Rus uçakları bombaladı; bizim uçaklar nerede? Aşağıda Suriye hava savunma sistemi var. Direkt kilitleniyorlar bizim uçaklara! 4 evladımız şehit oldu işte. Çok akıllı Rusya diplomasisi. Bize diyor ki 'ABD'ye mi bakarsın, İran'a mı bakarsın. Biz yapmadık işte.. Sen uğraş dur'...
 

DEAŞ NE İSTİYOR 

DEAŞ dünyadan ne istemesi istenirse, onu istiyor! DEAŞ bir terör ordusu. Türkiye en ağır darbeleri vurmaya başladığı için 2017'de iç istihbarat çok önemli. Misilleme saldırılarına karşı çok ama çok dikkatli olmalıyız!
 
Hükümet de muhalefet de medeni bir eleştiri olduğu zaman bundan ne çıkarabilirim diye bakacak. Bazen de en iyi dostum dediğin seni ilk hançerleyecektir. Sana duymak istediklerini söyleyen en tehlikeli olandır. 
 

ABD-RUSYA GERİLİMİ 

Putin'in mesajı çok akıllıca. Trump, 'Ben Putin'in çok akıllı olduğunu biliyorum' derken, 'Ben bu krizi tamamen sonlandıracağım. Yeni dönem başlıyor.' mesajı veriyor.. Trump ABD ve dünyayı twitter'dan yönetiyor. Çok ilginç gerçekten. Örneğin İsrail'e mesaj veriyor son gerlim üzerine; 'Bekleyin, sabredin ben geliyorum' diye... 

PKK İLE MÜCADELE  

1984'ten beri vurulmamış bir darbe vuruldu son 6 ayda PKK'ya. Üstelik 15 temmuz gibi bir ihaneti yaşamış, arkasından Suriye El Bab.. Helikopterle sabah bırakılıp 10 gün sonra alınan 2 bin 550, 3 bin metre irtifada, orada duran çocuklar var. Helikopterden başka hiçbir şeyle ulaşılamıyor. Kış tertiplenmesi anlamında çok önemli.  

2017'DE TÜRKİYE SEÇİME GİDEBİLİR 

AK Parti referandumu alabilir. Anketler böyle. AB'nin de gözü burada. AK Parti'nin B planı da var. Referandumla ilgili bir sıkıntı olursa Türkiye seçime gider.  

15 TEMMUZ İHANETİ 

Türkiye Cumhuriyeti'nin gördüğü en büyük ihanet. Bu bir iç savaş denemesiydi. Bunlar 'bu ülke yansın' derler, bu hainler! Vatan hainliğinden öte bir suç yoktur. Hava Harp Okulu'nda okuyup bu ülkenin vatandaşlarını şehit edersen bundan büyük alçaklık olamaz! Polisi de almaya çalıştılar; bunu başarabilseler iç savaştı. 
 
Bu FETÖ'nün organizasyonunda, altına da bir sürü örgütün saklandığı bir yapı. Şimdi davalar başlıyor; bakalım içeride olanların anlattıkları neleri ortaya çıkaracak! Kimse bu ihanet çetesinin içindekiler, en ağır şekilde cezalandırılsın; kardeşim olsa affetmem!
 
Bunun içinde dış ülkeler tabii ki var. Buna şaşırmamalıyız. Önemli olan sen bu dış ülkelere karşı ne yapıyorsun!
 
Umudu kaybetmemeliyiz. Bu çok çok önemli!'
Editör: HABER MERKEZİ