Şu sıralar evinize veya iş yerinize ADSL bağlantısı almayı düşünüyorsanız ya da daha önceden faydalandığınız kampanya sona erdiyse, aboneliğinizi başlatırken ve yenilerken size sunulan seçeneklere çok dikkat etmelisiniz. Seçenekler arasında 24 aylık abonelik karşılığında sizlerle paylaşılan indirimler, kesenize uygun gibi görünse de çok geçmeden, hatta yaz aylarında pişman olabilirsiniz. Çünkü kısa zamanda yer yerinden oynayacak ve kullanıcılar tarafında olan çok daha uygun tarife seçenekleri gelecek.

ÇIPLAK ADSL

Bu ismin, ilk olarak kimin tarafından literatüre geçirildiği bilinmiyor ama anlatılmak isteneni gayet iyi bir şekilde ortaya koyuyor. Eğer 24 aylık abonelik imzalarsanız, sadece ADSL değil, aynı zamanda telefon hattına da abone oluyorsunuz ve sabit ücret ödemek zorunda kalıyorsunuz. Oysa çok yakında telefon hattı olmadan sadece internet için abone olabileceksiniz. Bu da her ay en az 15 YTL karda olacağınız anlamına geliyor.

ÖİV FİYATLARA YANSIYACAK

Ulaştırma Bakanlığı'nın açıkladığı vergi indirimi, kısa süre içerisinde fiyatlara da yansıyacak. Atılan bu adımın faturanıza etkisi de oldukça önemli sayılır. Hangi bağlantı seçeneğine abone olursanız olun, en faturanız bundan böyle %15 daha ucuz gelecek.

ALTERNATİF İNTERNET BAĞLANTILARI GELİYOR

Telefon hattına bağımlı olmaktan kurtaran alternatif internet bağlantı seçenekleri de gümbür gümbür gelmeye hazırlanıyor. Bunlar arasında ilk sırayı uydu alıyor. Tooway, bunlardan sadece biri. Telefon hattına gerek olmadan, dilediğiniz yerden bağlantı yapmanız mümkün olacak.

Şu sıralar, sınırlı sayıda bölgeye hizmet verebilen ve süper hızlı internet olarak adlandırılan alternatif bağlantı seçeneklerinin kullanılabileceği alanlar da giderek artacak. Turbonet, bu seçeneklere örnek olarak gösterilebilir.

3G İŞİN İÇİNE GİRİYOR

ADSL'in rakibi olarak görülmese de, aslına bakarsanız evde dizüstü bilgisayarında internet kullanmak isteyen birisi için ADSL yerine 3G desteği olan bir cep telefonu operatörü tercih etmek çok daha cazip olabilir. Dizüstü bilgisayarların satışının, masaüstü bilgisayarları geçtiği bir dönemde, cep telefonlarının sunacağı data kullanım paketleri, ADSL'den çok daha uygun gelebilir. Bu rakamları, en geç Haziran ayında öğrenmiş ve kullanmaya başlamış olacağız.

ABONE OLUN AMA 24 AY DEĞİL

Shiftdelete.net'in haberine göre internet bağlantı ihtiyacınızı karşılayın ancak çok uzun süreli abonelikler yerine dilediğiniz zaman kapatabileceğiniz seçeneklere yönelmeyi ihmal etmeyin. Aksi takdierde, ya size sunulan 24 aylık seçenekleri kullanıp diğer kullanıcılara gıpta ile bakmak zorunda kalırsınız. Ya da sözleşmenize uymadığınız için ADSL operatörüne 24 aylık aboneliği iptal ettirmenin tazminatını ödeyerek cebinizi yakarsınız. (habertürk)


Editör: HABER MERKEZİ