Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü “Okumak Yaşamaktır, Çayeli Okuyor projesi” kapsamında, “Genç Kalemler Okurlarıyla Buluşuyor İmza Günü Etkinliği” düzenledi.

Çayeli Öğretmenevi ASO Kültür Merkezi Konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Çayeli Kaymakamı Mehmet ÖZTÜRK, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Salih YELKENCİ ,Büyükköy Belediye Başkanı Hamza SARUHAN ,İlçe Emniyet Müdürü M.Naci ATASEVER, Jandarma Komutanı Çetin ÖZTÜRK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin ŞAHİN çok sayıda davetli ile “ Okumak Yaşamaktır, Çayeli Okuyor “kitabında eserleri yer alan Genç Yazarlarımız katıldı.

Program projenin tanıtım videosu ile başladı. Tanıtım videosunda projede emeği geçen öğrenciler, toplumun çeşitli kesimlerindeki paydaşlarımız ile sanatçı, eğitimci ve yazarlarımızın duygu ve düşüncelerine yer verildi .

Video gösterimi sonrası söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin ŞAHİN, Projenin bu aşamaya geliş süreci ile alakalı bilgiler verdi. Okumanın ve yazmanın önemi ne değinen İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin ŞAHİN projeye katkı sağlayan paydaşlar ile projenin gerçek sahipleri olan Genç Yazarımıza teşekkür etti.

Etkinliğe katılan 172 yazar öğrencilerimizi temsilen, 8 öğrenci Yazarlık deneyimi ile ilgili duygu ve düşüncelerini katılımcılarla paylaştı.

Son olarak söz alan ilçe Kaymakamı Mehmet ÖZTÜRK böyle bir projenin hayata geçirilmesinden son derece memnun olduğunu ifade etti.

Okumanın günümüz toplumunda ne derece önemli olduğuna ayrıca gelişmiş toplumlarda okuma oranının yüksekliğine vurgu yaptı. Bizim de çağdaş medeniyetler seviyesine çıkabilmemiz için en az onlar kadar kitap okumamız gerektiğini belirtti. Bu projenin çok önemli bir proje olduğunu, yerel bir proje olmaktan çıkıp ulusal bir proje olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca buna benzer bir şiir kitabı projesinin hayata geçirilmesine değindi.

Bu vesileyle projede emeği geçen herkese çok teşekkür etti. Bu kitapta yer alan tüm yazarları tebrik etti.

Program sonunda katılımcılara “Okumak Yaşamaktır ,Çayeli Okuyor “adlı kitaplarını salonda bulunan 172 Genç Yazarımıza tek tek imzalattılar.

Program davetlilerle Genç Kalemlerimizin topluca resim çektirmesi ile sona erdi.

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ