Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş, “İlçemiz Rize’de ‘Eğitimde Öncü İlçe’ seçildi. Eğitimde öncelikle hedefimiz eğitim kalitesini yükseltmek, bunun içinde önemli çalışmalarımız var. Eğitim danışmanlığı, gönüllü veli, okul meclisleri, kitap okuma, bilim danışmanlığı, yaşam boyu eğitim, hami okul gibi çeşitli projeler yürütmekteyiz. Çayeli Vakfı ve Çayeli Derneğinin katkılarıyla hazırlanmış olan “ Türkiye Okuyor” Kampanyası için '10 bin sayfa kitap okuma projesi' başlattık. Proje kapsamında ilçedeki bütün orta öğretim kurumlarında öğrencilerin günde en az 10 sayfadan yılsonuna kadar 14 bin 600 sayfa kitap okuması sağlanacak. Her dönem sonunda da en çok kitap okuyan 3 öğrenciye ödül verilecek.

Daha önce de 'bilim danışmanlığı projesi' ile Rize Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi ile yapılan işbirliği anlaşması uyarınca, öğretim üyelerinden oluşan 12 kişilik ekip ilçedeki fen, fizik, kimya ve biyoloji öğretmenlerine bilimsel araştırma konularında kurs vermişti.

Yine başka bir projemiz olan ‘Eğitim danışmanlığı projesi’. İlçemizde faaliyet gösteren Eğitim Fakültesi’nde okuyan öğrenci kardeşlerimiz birer öğretmen adayı ve öğretmen adayımız öğrencilerimize veli olmaktalar. Öğrencilerimizin sorunlarını dinlemek ve onlara yardımcı olabilmek amacıyla gönüllü veli uygulaması yapıldı” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ