ÇAYKUR, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yaş çay alımlarında sona gelinen ilk sürgün döneminde üreticilerden 230 bin ton yaş çay satın aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 3 Mayıs tarihinde başlayan yaş çay alım kampanyasının ilk sürgün döneminde bugüne kadar üreticilerden 230 bin ton yaş çay alımı yapıldığını belirtti. Üreticilerden tam kapasite kullanılarak yaş çay alımı yapıldığını ifade eden Sütlüoğlu, “Yaş çayda randevulu sistemle alım yapıyoruz. Eğer bu sistemi kullanmasak ve ‘randevu gününde çayını getirmeyenin kotası yanar’ demeseydik fabrikalar atıl kalırdı. Ne kadar kapasitemiz varsa o kadar çay alıyoruz. Bu çay gelmezse fabrikalar ne olur?. Randevulu çay alım sistemi üretici için huzur demektir. Randevulu sistemin zorlanması düzeni bozar ve kurumu sıkıntıya sokar. Biz buna izin vermiyoruz. Randevulu sistem devrim niteliğinde üretici lehine getirilen bir uygulamadır. Bu uygulamaya herkes uymalıdır. Bunu bozarsak eski kargaşaya döneriz. Eskiden alınan çaylar denize dereye dökülüyordu. Bunu unutmamak lazım. Vatandaşımız bu siteme sahip çıkıyor.” dedi.

Mayıs ayında üreticilerden alınan yaş çay bedellerinin Ramazan bayramından önce ödeneceğini ifade eden Sütlüoğlu, yasalar gereği 15 Haziran tarihinde noter huzurunda 20 hükümlü alımı gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi. 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ