Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığımızın Başlattığı Hedef 2023’e kadar 1 Milyon Amatör Denizci Projesi’ne tam destek sağlıyoruz.

Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023'e kadar 1 milyon vatandaşa denizcilik kültürünü aşılamak için verilecek amatör denizcilikle ilgili temel eğitim programı başlatıldı.

Bu kapsamda Çayeli Denizcilik Lisesi olarak yaptığımız organizasyonla ilk etapta ilçemizden 45 kişinin amatör denizci belgesi almasını sağladık. Rize Liman Başkanımız Uğur Uzunoğlu tarafından 20.12.2018 Perşembe günü Çayeli Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü’nde yapılan eğitim ve sınav sonucunda başarılı olan 45 kişi Amatör Denizci Belgesi almaya hak kazandı. Eğitime Çayeli Kaymakamımız Sayın Mehmet Öztürk´te katırdı. Denizci eğitimleri için organizasyonlarımız talepler doğrultusunda devam edecektir.

Hedef 2023 olarak belirlenen ve “Bir Milyon Amatör Denizci Projesi' ile hayata geçirilen, denizlerin dünya ve insanlık açısından önemli olduğu özellikle 3 yanı denizlerle çevrili ülkemizde Türkiye'nin geleceğinin denizcilikte olduğunun bilinmesi açısından önem taşıyor.

  24 metreye kadar özel tekne kullanmayı sağlayacak yeterlilik belgesine sahip olabilmek için, her yaştaki vatandaşların (14-18 yaş arasında olanlardan veli muvafakattı aranıyor) başvuracağı proje kapsamında, Nüfus cüzdan fotokopisi, bir fotoğraf,  B sınıfı ehliyet olanlardan sağlık raporu istenmiyor. Ehliyeti olmayanlar aile hekiminden alacakları sağlık raporu ve Maliye Bakanlığı veznesine yatırılacak. 32 Lira 10 kuruşluk Amatör Denizcilik Belge (ADB) harç makbuzu ile Rize Liman Başkanlığı’na veya Çayeli Denizcilik Lisesi’ne başvurabilirler.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ